---
Суспільство

Кількість жертв грипу в області зросла до 13 чоловік

Кількість жертв грипу в області зросла до 13 чоловік
За минулий тиждень від грипу на Кіровоградщині померло ще двоє людей. Про це повідомляє Головне управління держсанепідслужби в Кіровоградській області.
"За минулий тиждень за результатами досліджень вірусологічної лабораторії ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» у хворих на ГРВІ виявляли переважно антигени вірусу парагрипу. Антигени вірусів грипу А були виділені від померлих від ускладнень після перенесеного грипу.

За минулий тиждень було зареєстровано 2 летальних випадки від грипу А. Померли жінка 1968 року народження та чоловік 1973 року народження, які відносились до групи медичного ризику ускладнень від грипу - мали хронічні захворювання (гіпертонічна хвороба, ожиріння) та були нещеплені проти грипу.

Таким чином, станом на 23 березня 2016 року з початку епідсезону 2015-2016 років, в області зареєстровано 13 смертельних випадків від ускладнень грипу серед дорослих.

Епідемічна ситуація з ГРВІ залишається напруженою в Кіровоградському районі, де спостерігається перевищення рівня епідпорогу більше ніж на 50%. Обласний показник захворюваності за тиждень склав 38,58 випадків на 10 тисяч населення, що нижче рівня епідпорогу на 39% (епідпоріг для 11 тижня – 63,91).

Усього за тиждень на ГРВІ захворіло 3757 осіб, з них 72% діти – 2707. До лікарень області госпіталізовано 299 хворих, з них 228 дітей. В області продовжується моніторинг кількості хворих дітей у школах та дитячих садках з метою оперативного реагування на можливі ускладнення епідситуації з ГРВІ у дитячих колективах. Критичних рівнів захворюваності серед дітей зареєстровано не було, навчально-виховний процес у навчальних закладах не призупиняли".

"ВК" у PDF