Знам’янський район
Суспільство

Уклін мужності у поезіях земляків

Уклін мужності у поезіях земляків
16 березня у міському краєзнавчому музеї відбулася година-реквієм «Поезія оспівує героїв», організована відділом культури і туризму міськвиконкому із запрошенням поетів м.Знам’янки – учасників Клубу «Поетичний Олімп» міського Палацу культури.
Година-реквієм пройшла у формі зустрічі працівників і читачів бібліотек та представників громадськості міста з поетами-аматорами і була присвячена вшануванню учасників Революції гідності та воїнів Антитерористичної операції.

Хвилююча тема боротьби за волю, соборність і територіальну цілісність України не припиняє привертати увагу творчих людей міста, працівників сфери культури, освіти, просто небайдужих громадян. Цій тематиці був присвячений цікавий захід, що відбувся у стінах музею.

Гості музею ознайомилися з експозиціями музею «Три місяці, що вмістили епоху» та «Героям – слава!», у яких представлені реальні предмети періоду протистояння на Майдані, історичні фото і документи, фото земляків – героїв війни на сході України. Головний зберігач фондів музею Олег Моліс висвітив історичну канву спалаху революції та протистояння у столиці України зимою 2013-2014 років. Гостям були продемонстровані реальні бойові речі, які використовували протиборчі сторони під час протистояння у центі Києва.

Уклін мужності у поезіях земляків

Учасники заходу згадали короткі, але яскраві життєписи земляків В.Голого, Д.Цуркана, В.Ярмошевича, М.Бутенка, К.Носкової, С.Капелюхи, передивилися фото наших земляків-воїнів, які загинули у війні на сході України. Завідуюча Центральною бібліотекою м.Знам’янки В.Громова представила добірку новітніх видань літератури, присвячених подіям Революції гідності та бойових дій АТО. За досить короткий час вийшла ціла низка книг за цією тематикою. Серед них є документальні видання, збірки фото, збірки спогадів учасників подій, професійно-аналітичні видання, збірки поезій учасників подій та митців, яких сколихнули визвольні змагання наших співгромадян. Від минулого року створюються навіть романи, повісті, п’єси які мають різне художнє наповнення, але всі вони - захоплюючі у розкритті військового зіткнення, яке відбувається на наших очах.

Цікавими і захоплюючими виявилися виступи поетів М.Марцина, Е.Баргамон, В.Устілімової, В.Бєлової, Г.Склярової, де у поетичній формі було висловлено захоплення мужністю героїв Майдану, серед яких були С.Нігоян, М.Жизневський, Ю.Вербицький та віра у перемогу України у війні, повернення додому наших воїнів, щасливе і мирне майбутнє Батьківщини.

В міському краєзнавчому музеї продовжують діяти виставки матеріалів присвячені подіям Революція гідності і Знам’янчанам – захисникам України в ході антитерористичної операції. Запрошуємо.

"ВК" у PDF