Знам’янський район
Суспільство / Інтерв’ю

Виставка робіт художників Знам’янщини

Виставка робіт художників Знам’янщини
9 березня в приміщенні читального залу районної бібліотеки пройшла виставка картин, присвячена дню народження Т.Г. Шевченка, в якій були представлені роботи шести художників району та міста: Миколи Явтушенка, Віктора Соколова, Бориса Єгорова, Михайла Гришина, Анатолія Татарова та Василя Ребейдало.
Також були виставлені роботи молодого покоління художників, а саме вихованців Світлани Ярмолайової із с. Богданівка. Більшість представлених робіт – це пленерні етюди, тобто написані на відкритому повітрі, а не в майстерні. Звичайно, також були портрети Кобзаря. Скориставшись нагодою, редакція поспілкувалося з двома художниками.

Віктор Соколов представив свою роботу із зображенням батьківщини Тараса Шевченка, але в майбутньому планує представити персональну виставку своїх робіт.

- Вікторе Михайловичу, а яку із Ваших робіт вважаєте найкращою?

– Це картина під назвою «Осінь», яка була написана в минулому році. Якось з місцевими художниками були на пленері. Йшли по лісу, я озирнувся на дорогу – і побачив неймовірну картину: все було в жовтому листі, дерева та земля, завдяки сонячному світлу все здавалося вкрито золотом. Ось це я намагався передати на полотні, на думку моїх колег, мені вдалося це зробити.

- А Ви пам’ятаєте свою першу роботу?

– Так, це був саме портрет Т.Г. Шевченка, змальований олівцем з книжки ще у молодшій школі. Пізніше, десь в 9-му класі, ми з батьком поїхали до Києва і купили мені фарби. Але найперші уроки малювання були від діда, який малював мені коней. Можливо тоді, спостерігаючи за цим, в мене виникло бажання малювати. Дідусь робив це непрофесійно, олівцем, але без гумки.

Анатолій Татаров представив відвідувачам пейзажі та натюрморти. Запитавши Анатолія Михайловича, скільки у нього взагалі робіт, він відповів, що ніколи не рахував, але в Палаці культури зараз знаходиться приблизно 34 картин.

- Анатолію Михайловичу, а над чим Ви працюєте зараз?

– Я вже на пенсії, тому маю багато вільного часу. Переважно пишу натюрморти, також з іншими колегами працюємо на природі і пишемо етюди.

- А що Вас надихає на творчість?

– Це любов до дружини (посміхається).

Після такого теплого спілкування та насолодившись роботами місцевих художників, в душі з’явилося естетичне задоволення. Редакція газети бажає усім знам’янським митцям натхнення для подальшої плідної роботи.

"ВК" у PDF