Знам’янський район
Суспільство

Заходи з локалізації спалаху ротавірусної інфекції в Знам’янці тривають

Заходи з локалізації спалаху ротавірусної інфекції в Знам’янці тривають
Кількість хворих збільшилася, наразі їх 11. Дев’ять постраждалих - це вихованці з однієї групи дошкільного навчального закладу №2 «Теремок». Захворіла також бабуся одного з них та дитина, яка поза дитсадком контактувала з носієм цієї інфекції.
Десять хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні в Знам’янській центральній лікарні, одна дитина лікується вдома. Перебіг хвороби у всіх - середньої важкості.

10 березня ц.р.під головуванням Знам’янського міського голови та за участю головного державного санітарного лікаря м. Кіровограда, м. Знам’янки, Кіровоградського, Знам’янського та Олександрівського районів та обласних спеціалістів держсанепідслужби було проведене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при міській раді з питання локалізації та ліквідації спалаху.

Проведені також оперативні наради з керівництвом міста, лікарні, надана практична та консультативна допомога спеціалістам територіального підрозділу держсанепідслужби.

Перевірене виконання протиепідемічних, медичних та профілактичних заходів, надані відповідні рекомендації.

Усі особи, які мали контакт із хворими та носіями інфекції, проходять лабораторні обстеження та перебувають під наглядом дільничних лікарів.

У приміщеннях дитячого садка проведена дезінфекція. Вирішується питання забезпечення групи проточною гарячою водою.

Хворих та носіїв ротавірусної інфекції серед працівників дитячого садка та серед інших дорослих, що відносяться до декретованих груп та були в контакті із хворими, не виявлено.

Як повідомлялося на нашому сайті 9 березня ц.р., серед вихованців дитсадка «Теремок» м.Знам’янки зареєстровано спалах ротавірусної інфекції.

Детальніше про це захворювання, яке називають ще шлунковим грипом, та про заходи його профілактики можна прочитати на нашому сайті в розділі «Необхідно знати».

"ВК" у PDF