Новгородківський район
Суспільство

Уклін та шана Кобзарю

Уклін та шана Кобзарю
9 березня, увесь світ відзначив 202 річницю від дня народження видатного генія української нації Тараса Шевченка. Більш ніж півтора століття минуло з того моменту, як перестало битись благородне серце геніального поета-пророка. Але світлий образ його безсмертний, як і сам народ, що його породив.
Він став дорогим серед світочів усього людства. Він був поетом, якого ми до того не мали: поетом для всіх, поетом народним. В тій невеликій книзі «Кобзар» клекоче ціле море людського горя, жаги до помсти, пориву до свободи.
Його творчість - духовна зброя, яка й сьогодні підтримує українців у непростий час.
Золотими променями сонця засяяла свобода над Вкраїною, майорить над нею синьо-жовтий прапор, що засвідчує волю і самостійність. Сьогоднішні герої Небесної Сотні, воїни АТО, які гинули зі словами Тараса Шевченка на вустах, вірили в перемогу України.

9 березня 2016 року біля пам’ятника Т.Г.Шевченку в селищі Новгородка відбувся урочистий мітинг.

У святковому заході взяли участь голови райдержадміністрації та районної ради - Андрій Кочерга та Олександр Горбенко, перший заступник голови РДА Сергій Краснюк, начальник відділу культури, туризму та культурної спадщини Лілія Бойко, учні та педагоги Новгородківського НВК №3, викладачі і студенти ПТУ №36.

Уклін та шана Кобзарю

Відкривши мітинг селищний голова Олександр Сириця відмітив, що Великий Кобзар ніколи не ділив Україну на якісь частини, не роздрібнював українську націю. В усіх його віршах Україна є єдиним святим образом. Тож сьогодні, вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря, ми вчимося в нього любити свою рідну землю, свій народ.

Уклін та шана Кобзарю

У виконанні працівника ПТУ №36 Валентини Позняковської, громадського діяча та депутата селищної ради Василя Ященка, учнів Новгородківського НВК №3 та студентів ПТУ №36 лунало полум’яне слово видатного митця та поетичні рядки, присвячені поету. А колишній вчитель української мови і літератури та дослідниця творчості Великого Кобзаря Євдокія Боса повідала присутнім про нелегкий життєвий шлях Тараса Григоровича. На завершення мітингу до підніжжя пам’ятника учасники заходу поклали квіти від вдячних нащадків, які пам’ятають і будуть передавати прийдешнім поколінням заповіти Кобзаря.

"ВК" у PDF