---
Суспільство

На автошляхах Кіровоградщині розпочато ямковий ремонт

На автошляхах Кіровоградщині розпочато ямковий ремонт
Майже дві третини доріг Кіровоградської області потребують ремонту. Якась частина капітального, якась поточного, але поки немає можливості виконувати значні будівельні роботи, зберегти існуючу мережу можна лише аварійним ремонтом.
На замовлення Служби автомобільних доріг підрядними організаціями ДП «Кіровоградський облавтодор» виконувалися роботи по забезпеченню безпечного проїзду по дорогах Кіровоградщини, в тому числі і аварійний ямковий ремонт. Виходячи з наявних матеріальних ресурсів, в основному, роботи велися на найбільш уражених ділянках на дорогах державного значення.

Найбільш ураженими є автодороги Н-23 Кіровоград-Кривий Ріг та М-04 Знам’янка-Луганськ-Ізварине, де найчастіше зустрічаються ділянки з ускладненим проїздом автотранспорту.

Загалом з початку року вдалося ліквідувати 13 420 метрів квадратних деформованого покриття, з яких 12 040 на державних дорогах. Для забезпечення робочих бригад асфальтом працювали два АБЗ та разом випустили 1 210 т асфальту, яким ліквідували 9 970 м ямковості. Крім того, працювали і з щебеневими сумішами, і методом просочення.

Левова частка роботи припала на такі ділянки:

М-04 Знамянка-Луганськ-Ізварине – по всій протяжності аварійні ділянки;

М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка – км 732-755;

М-22 Полтава-Олександрія – км 128-135;

Н-14 Олександрівка-Кіровоград-Миколаїв – км 83-106;

Р-23 Кіровоград-Кривий-Ріг-Запоріжжя – км 28-36, км 56-70.

Ремонтні роботи будуть продовжені одразу, як погода дасть змогу працювати.

- Працюємо дещо не в тих темпах, у яких планували, але зважаючи на економічну ситуацію і погодні умови – ми виконали значний об’єм роботи, - пояснює начальник відділу з ремонту та експлуатаційного утримання Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Олексій Донченко.А поки що – чекаємо доки погода і фінансування дозволять продовжити аварійні роботи.

"ВК" у PDF