Олександрівський район
Суспільство / Медіа

Засідання ради солдатських матерів

Засідання ради солдатських матерів
1 березня у залі засідань Олександрівської райдержадміністрації відбулось чергове засідання ради солдатських матерів під керівництвом радника голови Олександрівської райдержадміністрації з питань допомоги учасникам АТО Валентини Гирич.
На зустрічі були присутні голова Олександрівської районної державної адміністрації Ольга Борота, голова районної ради Григорій Гончаренко, перший заступник голови голови райдержадміністрації Анатолій Каражбей, селищний голова Олександр Безпечний, голова районної організації ветеранів АТО Світлана Черниш, військовий комісар Олександрівського району Олексій Сєргєєв, представники управління соціального захисту населення, відділу молоді та спорту райдержадміністрації, відділу Держгеокадастру. За зустріч також були запрошені радник голови обласної державної адміністрації з питань допомоги учасникам АТО, волонтер Вадим Нікітін та психолог-консультант центру медико-психологічної реабілітації «КОМПАС» на базі Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни Галина Руднєва.

На початку заходу Ольга Борота та Олексій Сєргєєв вручили Світлані Куценовій, мамі загиблого на війні Олександра Куценова з Олександрівки, нагороду, яку йому присвоєно посмертно – орден «За мужність ІІІ ступеня».

Перед початком обговорення питань, які хвилюють солдатських матерів і дружин, юні артисти із міського будинку культури, РЦДЮТу та НВК №3 підготували для всіх жінок концертні номери-привітання з прийдешнім святом 8-го березня.

По завершенню святкової програми Ольга Борота проінформувала всіх присутніх про стан видачі земельних ділянок учасникам АТО. На сьогоднішній день в Олександрівському районі уже видано 41 наказ по видачі земельних ділянок.

Галина Руднєва розповіла солдатським матерям про можливість проходження безкоштовного реабілітаційного лікування в обласному госпіталі ветеранів війни та праці. Крім того, таку допомогу зможуть отримати і матері учасників АТО.

Валентина Гирич проконсультувала всіх присутніх про пільги, які мають учасники АТО. Також присутнім розповіли про те, що демобілізовані учасники АТО до 9 травня зможуть отримати грошову компенсацію. Для цього їм необхідно підійти до райвійськкомату, мати при собі копію паспорту, ідентифікаційного коду, посвідчення учасника бойових дій та карткові реквізити будь-якого банку.

Матері та дружини отримали відповіді на всі поставлені питання. Спілкування продовжилось у територіальному центрі соціального обслуговування населення. А наступне засідання ради солдатських матерів заплановане на травень.
Засідання ради солдатських матерів
Засідання ради солдатських матерів
Засідання ради солдатських матерів
Засідання ради солдатських матерів
Засідання ради солдатських матерів

"ВК" у PDF