Знам’янський район
Суспільство

Якщо не має води – то мийтеся у друзів!

Якщо не має води – то мийтеся у друзів!
Вже третій день поспіль південна сторона міста Знам’янки не має водопостачання.
Люди купують воду у супермаркетах, купаються у друзів та шукають можливість знайти хоч літр води, щоб зранку попити каву. Що робити громаді і де знайти пояснення?

Звертаємося до міського голови Знам’янки Сергія Філіпенка: «Так, дійсно у Південному мікрорайоні міста вже третій день поспіль відсутнє водопостачання. Така ситуація виникла, у зв’язку з тим, що прорвала розвідна чавунна труба великого діаметру. 2 березня проводилися роботи з її ремонту і ми мали надію, що до вечора цього дня водопостачання відновлять. Після закінчення заміни трубопроводу виявилося, що маємо ще один порив у іншому місці. Сьогодні (3 березня) проводяться відновлювання роботи, і, сподіваємося, що ввечері знам’ячани будуть уже з водою».

Говорить знам’янчанка Валентина: «Я мешкаю на південній стороні міста і завжди маю запас води приблизно 100 літрів. Чому? Тому, що хоч раз у квартал, а то й частіше, в нас стаються ось такі форс-мажорні ситуації. Ми можемо пробути без води три дні або більше. Хочу сказати про те, що в мене двоє маленьких дітей і для мене відсутність водопостачання – проблема. Влітку, коли усі поливають городину, тиск води настільки малий, що купаємося тільки вночі або рано вранці. Увесь останній час використовуємо свої запаси, які потім поповнюємо, коли з’являється тиск. Ніякого повідомлення про причини сьогоднішньої ситуації не було, підвозу води на нашу вулицю – також. Що робити? Я не маю відповіді на це запитання».

Ми звернулися до мешканки південного мікрорайону Олени (72 роки): «Я – дуже хвора людина і не маю змогу йти до супермаркету за водою. Вже третій день поспіль в мене не митий посуд, економлю, бо маю готувати їжу. Якщо не відновлять водопостачання, то буду просити сусідів, які молодші, щоб купили воду, або ж, хоч поділилися нею.»

"ВК" у PDF