---
Суспільство

Жителі Кіровоградщини зможуть контролювати ліки в режимі онлайн

Жителі Кіровоградщини зможуть контролювати ліки в режимі онлайн
Відтепер пацієнти Кіровоградщини, що отримують ліки, закуплені за державні кошти, зможуть у режимі реального часу контролювати їх наявність у медзакладах області та по всій Україні.
В Україні запустили систему моніторингу наявності ліків для онкохворих - www.likycontrol.org.ua, повідомляє спеціаліст Центру протидії корупції Олександра Устінова, інформують Новини Кіровоградщини.

Завдяки спеціальному коду партії, вказаному на упаковці, хворий, який придбав ліки за власний кошт, зможе перевірити, чи цей препарат не перепродається недобросовісними медиками.

На сайті розміщено перелік препаратів, які держава закуповує для онкохворих за бюджетний кошт. Кожен з цих препаратів має видаватися в лікарнях безкоштовно. На сайті знаходиться 112 унікальних найменувань препаратів для дорослих та дітей, а також інформація про їх наявність у 76 лікарнях 24 регіонів України. У майбутньому моніторинговий проект “Ліки-контроль” може буде розширений для контролю над іншими ліками.

Довідково.

За даними Національного Канцер-реєстру, станом на 31 грудня 2014 року кількість онкохворих, що перебували на обліку у Кіровоградській області, становила більше ніж 24 тисячі осіб, у тому числі 120 неповнолітніх. За словами лікарів, на сьогоднішній день ця картина особливо не змінилась.

"ВК" у PDF