Онуфріївський район
Суспільство

«У нашій пам’яті вони назавжди залишились»

«У нашій пам’яті вони назавжди залишились»
19 лютого 2016 року на базі НВК «Павлиська ЗШ І-ІІ ст..-ліцей В.О. Сухомлинського» відбулась лінійка-реквієм «У нашій пам’яті вони назавжди залишились».
До присутніх на лінійці- реквіємі звернувся голова райдержадміністрації Самородченко С.М.. В своєму виступі очільник району наголосив, що подвиг Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям за наше майбутнє, є для українців моральним еталоном та дороговказом в обстоюванні обраного шляху для зміцнення незалежності та демократії,що країна після трагедії стала іншою і потребує реальних змін в усіх сферах життя. « Будемо завжди пам’ятати героїв Небесної сотні та воїнів, що загинули в зоні АТО і надавати всіляку допомогу сім’ям загиблих»,- наголосив Сергій Миколайович.

Ведучі заходу нагадали присутнім про хід подій Революції Гідності 2013-2014 років та її кульмінаційний момент – розстріл людей, чиї імена навічно закарбовані в скрижалі української історії й кого завжди пам'ятатимуть як Небесну Сотню, яка своїм життям заплатила за свободу для мільйонів українців і дала шанс збудувати нову демократичну правову державу. Трагедія продовжилась на сході нашої країни-в АТО, де загинув наш земляк, житель сел. Павлиш - Пономаренко Сергій Олександрович.

У виконанні учнівської молоді прозвучали пісні :»Повертайтесь живими», «Хочу жити без війни». Присутнім демонструвалися відео-кліпи: «Реквієм», «Небесну Сотню Господи прийми».

«У нашій пам’яті вони назавжди залишились»

Під мелодію пісні «Пливе кача по Тисині», яка стала тугою, смутком, неофіційним жалобним Гімном України, присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, запалили Свічку Пам’яті.

Від колективу викладачів та учнів НВК «Павлиська ЗШ І-ІІ ст.-ліцей В.О. Сухомлинського» почесну місію - право покласти живі квіти на могилу загиблого учасника АТО Пономаренка С.О. надано кращим учням ліцею.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF