Світловодський район
Суспільство

Світловодчанин без руки і ноги планує вирушити у веломарафон

Світловодчанин без руки і ноги планує вирушити у веломарафон
Інвалід першої групи Сергій Михайленко із Світловодська два роки тому встановив Національний рекорд із запливу по Кременчуцькому водосховищі. З однією рукою та ногою він подолав понад п’ять тисяч кілометрів. Потому зрушив з місця і протягнув автобус вагою більше чотирьох тонн.
Такі таланти Сергій відкрив у собі після аварії, у результаті якої втратив руку і ногу. Жити по-новому, каже, було не легко. Та вже після двох років після трагедії почав займатись спортом, брав участь у змаганнях, піднімав гирі, присідав на одній нозі.

Величезне бажання і терпіння дозволило Сергію опанувати гравірування на склі та різьбярство. Свої роботи чоловік дарує. От і зараз працює над подарунком для сестри.

На досягнутому Сергій вирішив не зупинятися. І декілька місяців тому розпочав тренування на велосипеді. Коли вперше на нього сів, то проїхав майже сім кілометрів.

Новий вид спорту інваліду-спортсмену настільки сподобався, що тепер він загорівся новою мрією. Вже цього року хоче вирушити у веломарафон.

Проте для цього потрібен велосипед. Для тренувань двоколісного бере в гуртку велосипедного туризму. Купити самому не дозволяє пенсія. А тому звертається до всіх, у кого є можливість і бажання йому допомогти.

У дарунок прийме і старенький велосипед, головне, аби він був спортивний

"ВК" у PDF