Олександрівський район
Суспільство

Герої не вмирають!

Герої не вмирають!
Олександрівська районна бібліотека для дітей провела цикл заходів, приурочених 2-ій річниці трагічних подій на Майдані Незалежності.
У читальному залі районної бібліотеки для дітей організовано книжкову виставку та проведено годину пам’яті «Небесна сотня янголів, які стали героями».

Бібліотекар читального залу Світлана Баклан розповідала про Героїв Небесної Сотні – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, призвала до боротьби за вільну, демократичну Україну весь український народ. Одним із таких героїв Небесної Сотні був наш земляк – Віктор Чміленко, в честь якого названа одна з вулиць міста Кіровограда.
Діти переглянули відео презентацію «Україна та її сучасні герої». Школярі вшанували пам’ять нашого земляка та усіх героїв хвилиною мовчання.

Також в читальному залі діти мали змогу переглянути документальний фільм «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила».

З учнями 3А класу НВК №3 провідний бібліотекар Наталія Литвин провела урок-реквієм «Згадаємо «Небесну Сотню» по іменах».

Тисячі поранених і майже 100 людей було вбито. Серед них – науковці, викладачі, студенти, вчителі, художники, громадські активісти. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам’яті, бо «Герої не вмирають!».

"ВК" у PDF