Знам’янський район
Суспільство

Урок "Мужності" у ДНЗ "Знам’янський професійний ліцей"

Урок "Мужності" у ДНЗ "Знам’янський професійний ліцей"
Традиційним є участь Знам’янського МСТК ТСОУ у проведенні в навчальних закладах уроків мужності напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та відзначення річниці виведення військ з Афганістану.
Директора ЗМСТК ТСОУ учасника бойових дій на території Афганістану В. Колебіденка запросили прийняти участь у одному з таких заходів, що проводився у ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей». Разом з побратимом по службі в армії В. Криловим розповідали учням про побачене і пережите в Афганістані.

Урок "Мужності" у ДНЗ "Знам’янський професійний ліцей"

Володимир Олександрович провів для слухачів короткий екскурс в історію нашої країни. Після закінчення Великої Вітчизняної війни радянські люди вірили, що зроблять все можливе, щоб ніколи більше не братися за зброю. Та довелося. 18 – річних юнаків відправили виконувати свій військовий обов’язок у далеку і незнайому країну Афганістан, де точилася жорстока і незрозуміла війна. І всі вони вірили, що це – остання війна, що випала на їх долю, що їх діти не будуть воювати. Та й ці сподівання не виправдалися. Тепер війна прийшла і в Україну.

Нині в Україні прийнята Концепція національно – патріотичного виховання дітей та молоді, одним із напрямків якого є військово – патріотичне виховання. Необхідно, щоб юнаки та дівчата усвідомлювали і розуміли, що війна – це вже не щось далеке, вона може прийти і на нашу землю. І необхідно бути готовими і чітко розуміти як діяти в тій чи іншій ситуації.

В цей такий нелегкий час молодим людям слід бути особливо уважними та обережними під час спілкування з незнайомими людьми, виявлення підозрілих предметів, що можуть бути замаскованою вибухівкою. В. Колебіденко розповів учням про різні види вибухівки, демонстрував зразки макетів мін, пояснював принцип і наслідки їх дії та вчив як діяти у разі знаходження вибухонебезпечних предметів.

Урок "Мужності" у ДНЗ "Знам’янський професійний ліцей"

Представник Знам’янсько - Олександрівського військового комісаріату П. Ісаєнко ознайомив присутніх із умовами вступу на контрактну службу до лав Збройних Сил України.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували світлу пам’ять полеглих у боях воїнів. Вічна їм слава та пам’ять людська.

Організатор зустрічі старший майстер, викладач предмету «Захист Вітчизни» С. Комарь та адміністрація ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» щиро дякували гостям. Адже ці люди - герої вже тільки тому, що залишилися живими, пройшовши страшними стежками Афганської війни.

"ВК" у PDF