Світловодський район
Суспільство

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ залишається перевищеним

Епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ залишається перевищеним
Держсанепідслужба все ще радить світловодцям бути пильними стосовно свого здоров’я, так як станом на 19 лютого 2016 року епідпоріг захворюваності на грип та ГРЗ все ще перевищено.
Так, показник захворюваності за тиждень склав 86,7 на 10 тис. населення при епідпорозі 71,96, тобто перевищення складає 20,5%. Якщо порівняти кількісні показники, то кількість захворівших на грип та ГРЗ містян зросло: 463 проти 447 за тиждень, що передував цьому. Зросла і кількість дітей серед захворівших: 214 проти 191 за попередній тиждень. Лабораторно підверджених випадків грипу на території міста не зареєстровано.

Враховуючи те, що грип та ГРЗ поки не хочуть відступати, профілактичні заходи щодо профілактики цих захворювань залишаються актуальними. Тож не забувайте частіше провітрювати та проводити вологе прибирання приміщень, дотримуватись особистої гігієни, вживати противірусні препарати або продукти, які містять фітонциди. Намагайтесь уникати місць масового скупчення людей. Нагадуємо, що особливо важливо це для людей, які входять в групи ризику, а саме: для дітей, вагітних, людей похилого віку та людей, які мають хронічні захворювання сердцево-судинної та дихальної систем.

Також наголошуємо про необхідність звернення за меддопомогою при перших ознаках грипу: раптовому підвищенні температури тіла більше 380С, білю у горлі, головного болю, кашлю, утрудненого дихання, болю у м’язах.

"ВК" у PDF