---
Суспільство

«Кіровоградобленерго» попереджає про підвищення тарифів

«Кіровоградобленерго» попереджає про підвищення тарифів
Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) від 6 лютого 2015 року №220, з 1 березня 2016 року відбудеться третій етап підвищення тарифів на електричну енергію для населення (у середньому – на 25%). Загалом згадана постанова НКРЕКП передбачає п’ять етапів підвищення тарифів.
Слід зазначити, що за даними НКРЕКП, економічно обґрунтований рівень тарифу на електроенергію станом на 1 січня 2016 року складає 194,40коп./кВт.год (з ПДВ). Разом з тим, тарифи для окремих верств населення, зокрема багатодітних і прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та мешканців гуртожитків встановлені на найнижчому рівні.

Нагадуємо, що кожна сім’я, доходи якої не дають їй можливості у повній мірі розраховуватись за комунальні послуги, має право на оформлення субсидії. Згідно даних з відкритих джерел, станом на початок січня 2016 року субсидії на оплату житлово-комунальних послуг оформили 5,4 мільйона українських сімей.

З метою уникнення некоректних нарахувань оплати за спожиту електроенергію, ПАТ «Кіровоградобленерго» рекомендує споживачам наступне.

Докладну інформацію про тарифи можна переглянути тут.

"ВК" у PDF