Олександрівський район
Суспільство

Звітували працівники медицини району

Звітували працівники медицини району
4 лютого в актовому залі центральної районної лікарні Олександрівського району зібралися медики для підбиття підсумків роботи закладів охорони здоров’я Олександрівського району у минулому році.
На засідання також були присутні голова районної державної адміністрації Ольга Борота та голова районної ради Григорій Гончаренко. Із загальним звітом про роботу медичного закладу виступила виконуюча обов’язки головного лікаря Олександрівської ЦРЛ Алла Гресь. Вона відзначила, що робота всіх відділень є задовільною, і в загальному обласному рейтингу наша лікарня займає, так би мовити, середнє – 14 місце. Нагадала також, що в наступному році кількість лікарняних місць зменшиться на 14.

Про роботу ФАПів району доповів головний лікар районного центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Зубаха. Позитивним відзначив той момент, що в сільських медзакладах працюють лікарі із кваліфікацією. Однак на сьогоднішній день залишається проблема – до сільського поселення не бажають їхати працювати нові молоді спеціалісти. А в деяких селах району взагалі немає фельдшера.

Звітували працівники медицини району

Про нестачі кадрів говорила також завідувач поліклінікою ЦРЛ Тетяна Крива. Головним питанням звіту завідуючого педіатричним відділенням Юрія Охріменка був стан вакцинації дітей. За його словами, у 2015 році вакцин зроблено стільки, на скільки лікарня була ними забезпечена. Дитячі стаціонари працюють на високому рівні, однак задля покращення результатів роботи необхідна плідна співпраця всіх відділень лікарні та ФАПів.

Завідуючий акушерсько-гінекологічним відділенням Микола Татарченко порадував гарною статистикою народжуваності в районі. Торік було прийнято 218 пологів. Це дещо менше, ніж у позаторік, однак вже у січні 2016 року народилося 16 дітей.

Зі звітом про роботу хірургічного відділення виступив Сергій Дюдін. Загальні показники роботи відділення – задовільні. Ліжкодень у стаціонарі виконаний на 103 %. Однак існує проблема із забезпеченням медичним обладнанням. Саме з проханням допомоги і звернулися лікарі до районної влади.

Звітували працівники медицини району

Важливим також було питання забезпечення молодих спеціалістів житлом. Ольга Борота та Григорій Гончаренко пообіцяли зробити все від них залежне, щоб ті лікарі, які вже досить довго стоять першими в черзі на будинок чи квартиру, якомога скоріше його отримали. Звичайно, проблема повністю не може бути вирішена негайно, оскільки на першому місці стоїть питання виплати заробітних плат усім медпрацівникам в повному обсязі.

Звітували працівники медицини району

На завершення засідання медичні працівники передали Ользі Бороті та Григорію Гончаренку письмове прохання із підписами про винесення на найближчу сесію питання про призначення Алли Гресь головним лікарем ЦРЛ Олександрівського району.

"ВК" у PDF