Знам’янський район
Суспільство

Пільговики, ви маєте право!

Пільговики, ви маєте право!
Через зміни у ЗУ «Про державний бюджет України на 2016 рік», компенсація перевізникам за пільговий проїзд окремих категорій громадян в цьому році відбувається за рахунок міського бюджету, яким на це передбачено 650 тис. на перше півріччя.
Як там буде далі, час покаже. Але до 1 липня пільговики з певністю можуть користуватися громадським транспортом безкоштовно!

На безоплатний проїзд міським транспортом мають право наступні категорії осіб:

- учасники бойових дій;
- інваліди війни; особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи (категорії 1-2);
- діти-інваліди, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи;
- реабілітовані особи, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами;
- ветерани військової служби, органів внутрішніх справ, державної пожежної охорони, Державної кримінальної-виконавчої служби України, ветерани служби цивільного захисту, Держспецзв’язку України;
- інваліди;
- діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів І групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інвалідів І групи або дитину-інваліда);
- батьки загиблого військовослужбовця;
- діти з багатодітної сім’ї;
- пенсіонери за віком.

За коментарем звернулися до Сергія Постики, одного із перевізників у місті: «За підрахунками, на безкоштовне перевезення потрібно 2 700млн. грн.. Виділили лише 650 тис., які поки що не отримали. Перевезення пільгових категорій, як і в минулому році, відбувається за розкладом руху «пільгових автобусів». Сподіваємося, що місцева влада і подалі матиме змогу забезпечувати безоплатне перевезення.»

Для порівняння, в 2015 році державою було виділено компенсаційні виплати на перевезення пільгових категорій в розмірі 2 500 млн. грн.

"ВК" у PDF