Знам’янський район
Суспільство

«Крути: жорстокий урок»

«Крути: жорстокий урок»
29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут, саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.
Для всіх небайдужих до історичної спадщини нашої держави працівники міської юнацької бібліотеки підготували та провели історичний екскурс про трагедію під Крутами « Крути: жорстокий урок ».

Бібліотекарі розповіли присутнім на заході вчителям дитячої музичної школи ім. М.Лисенка про те, що їх – героїв було 300 – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтовики та матроси більшовицької армії. Відбувся нерівний бій. Але бойовий наказ молодь виконала.

Ця подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

«Крути: жорстокий урок»

В масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім незначна. Вона не є зразком військового мистецтва. Просто це символ нескореного духу нашої нації. Це пересторога тим, хто і нині сподівається поставити націю на коліна.

Розповідь про цю подію бібліотекарі доповнили переглядом документального фільму «Україна: забута історія – Крути».
Історичні дати - не тільки пам’ять про минуле. Це також ключ до того, щоб в майбутньому уникнути помилок минулого.

Українські юнаки загинули і власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію нашого народу.

Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролись – невмируща.

Вічна їм слава.

"ВК" у PDF