Новгородківський район
Суспільство

Тепла зустріч з воїном АТО

26 січня в Новгородківському НВК відбулася зустріч учнів старших класів з бійцем АТО Анатолієм Миколайовичем Огоренком, який повернувся додому з передової у відпустку лише на тиждень, проте зміг знайти час, щоб поспілкуватися з учнівською молоддю.
Такі зустрічі для наших дітей дуже важливі, оскільки допомагають формуватися патріотичним почуттям та цілісному уявленню про образ захисника Вітчизни. Зустріч пройшла в теплій та дружній атмосфері. Спочатку відбувся виступ учнів, який засвідчив глибоке розуміння учнями такого болючого для українців питання як війна на сході України.

І ось, нарешті, те, заради чого відбувалась зустріч - розповідь воїна. Такої тиші від учнів, мабуть, немає на жодному уроці. Ловили кожне слово бійця, який розповідав про побут військових, про їх думки, переживання, про те, як всі на фронті налаштовані на перемогу.

Анатолій Миколайович висловив надію, що бойові дії на сході ще недовго триватимуть. І сумніву в цьому ні в кого не виникло. А ще він запевнив, що людям на мирній частині країни немає чого боятися. "Далі, ніж тепер є, ми цю заразу не пустимо", - сказав боєць.

Учні усвідомлюють, якою важливою для військовослужбовців є моральна підтримка від дітей, заради яких бійці й знаходяться на фронті.

Анатолій Миколайович так сказав: "Ми воюємо за наше майбутнє, а майбутнє - це діти країни". Тому старшокласники наприкінці зустрічі попросили Анатолія Миколайовича передати бійцям малюнки та листи. А наостанок вдячні учні побажали гостю щасливої дороги та обов’язкового повернення додому живим та здоровим.

"ВК" у PDF