Знам’янський район
Суспільство

День пам’яті героїв Крут вшанували знам’янські школярі

День пам’яті героїв Крут вшанували знам’янські школярі
29 січня Україна вшановує мужній подвиг 300 українських студентів у бою під Крутами на Чернігівщині. Дев'яносто вісім років тому біля станції Крути відбувся бій, в якому полягли українські юнаки – військові курсанти, студенти та гімназисти. Вони вірили, що захищають свободу і незалежність України.
Трагічна дата в історії нашої держави завжди буде нагадувати нам про великий героїзм українського народу.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Цей бій між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300 київськими студентами, які захищали підступи до Києва, тривав 5 годин. У свідомості багатьох українців він є символом героїзму української молоді.

Молодь України відстоює незалежність держави і в нинішній час. Воїни мужньо охороняють українські землі та народ від посягань ворога на сході України.

День пам’яті героїв Крут вшанували знам’янські школярі

Учні Знам’янської ЗШ І-ІІІ ступенів № 4 спілкуються та підтримують захисників України. Боєць Реактивного дивізіону 17-ОТБР Умаров Денис Андрійович разом з дивізіоном привітав учнів 8-А класу з визначними датами січня: День памяті героїв Крут та День соборності. Денис побажав учням мирного неба, безтурботного дитинства, гарних успіхів у навчанні, а також передав прапор з підписами та побажаннями воїнів дивізіону.

Під час години спілкування «Подвиг героїв Крут» учні 8-А класу під керівництвом вчителя історії А.Лежненка проаналізували схожість та відмінності героїчних вчинків захисників України сьогодення та минулого.

"ВК" у PDF