Знам’янський район
Суспільство

«Спомин про Крути»

«Спомин про Крути»
Керівник апарату районної державної адміністрації О.Слюсаренко, голова районної ради С.Макаренко взяли участь у проведені годині-реквієму «Стогнали Крути і молився вітер», у рамках якої учасники мали змогу переглянути кінофільм «Пам’ятай про крути» та стати учасниками презентації виставки «Спомин про Крути».
Звертаючись до учасників урочистої години, голова районної ради С.Макаренко зазначив, що сьогодні Україна вшановує подвиг Героїв, які поклали своє життя за незалежність України у далекому 1918 році.

«Спомин про Крути»

– Події того січневого дня мають важливий історичний урок для нашої держави, – підкреслив голова районної ради С. Макаренко. – Бій під Крутами – це, безумовно, героїчна, але в той же час і трагічна сторінка в українській історії, з якої ми повинні зробити належні висновки.

«Спомин про Крути»

– Не можливо не захоплюватися мужністю і самопожертвою, проявленими київськими студентами, курсантами та гімназистами дев’яносто сім років тому, – зазначила керівник апарату райдержадміністрації О.Слюсаренко під час проведення презентації виставки. – Це був прояв патріотизму і героїзму у найвищому розумінні цих слів. Бій під Крутами став черговим сумним підтвердженням того факту, що Україна здатна перемогти лише коли вона Соборна і Єдина. Ми віддаємо належну шану патріотизму й мужності громадян, які повстали на захист демократичних цінностей, національних інтересів нашої держави у роки Української революції (1917-1921 р.р.), Великої Вітчизняної війни (1941-1945 р.р.), Помаранчевої революції (2004 р.), Революції Гідності (листопад 2013-лютий 2014 р.р.) та подій неоголошеної війни на Сході України сьогодні.

«Спомин про Крути»

Присутні взяли участь в урочистому покладанні квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку в місті Знам’янка з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут та вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих воїнів – захисників нашої держави.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF