---
Суспільство

Держсанепідслужба пропонує продовжити карантин в закладах освіти області до 5 лютого

Держсанепідслужба пропонує продовжити карантин в закладах освіти області до 5 лютого
Епідситуація з ГРВІ та грипу залишається напруженою. На 15 територіях області реєструється перевищення епідпорогу більш як на 50 відсотків.
У зв’язку з цим держсанепідслужба пропонує продовжити тимчасове припинення навчального процесу до 5 лютого ц.р. у закладах освіти Кіровоградського, Гайворонського, Новгородківського, Долинського, Маловисківського районів, а також міст Світловодська, Знам’янки та Кіровограда. На вказаних територіях епідпороги перевищено від 44 відсотків (у Маловисківському районі) до 5 разів (у Кіровоградському).

До зазначеного терміну рекомендується призупинити навчальний процес у загальноосвітніх та позашкільних закладах Новоархангельського та Компаніївського районів, де епідпороги перевищено вдвічі, а також Бобринецького району, де перевищено епідпоріг на 66 відсотків.

На попередню рекомендацію держсанепідслужби щодо введення з 25 січня ц.р. обмежувальних протиепідемічних заходів у закладах освіти у вигляді призупинення навчального процесу не відреагували у Добровеличківському, Новомиргородському, Новоукраїнському та Олександрівському районах. Наслідком такого ігнорування рекомендації держсанепідслужби з боку районної влади є ускладнення епідемічного процесу на територіях, що виражається перевищенням епідпорогів, зокрема, в Олександрівському районі на 95 відсотків, а в Новоукраїнському – в 4 рази.

Керівникам 16 районів, де відзначаються значні перевищення рівнів епідемічних порогів у зв’язку з захворюваністю на ГРВІ та грип, направлені відповідні звернення головних державних санітарних лікарів територій щодо впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів в освітніх закладах.

Коли повідомлення було підготовлене для розміщення на сайті, стало відомо про прийняті управліннями освіти Кіровоградської та Олександрійської міських рад рішення про продовження припинення навчання в закладах освіти м.Кіровограда - до 3 лютого, м.Олександрії – до 5 лютого.

"ВК" у PDF