Олександрівський район
Суспільство

В Олександрівській районній бібліотеці вшанували пам’ять жертв Голокосту

В Олександрівській районній бібліотеці вшанували пам’ять жертв Голокосту
27 січня світова громадськість відзначила Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Олександрівська районна бібліотека для дорослих завжди у вирі культурно-освітніх подій нашого селища. Ось і у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту бібліотека не лишилася осторонь.
В стінах закладу відкрилася спеціальна експозиція «Це страшне слово – «Голокост», присвячена вивченню найбільшого в історії злочину проти людяності. Виставку підготовлено працівниками відділу обслуговування В. Бондар, К.Трегуб, Л.Курганською.

На виставці представлені художні, довідкові та публіцистичні видання, фотоматеріали, журнальні та газетні статті. Відбулися цикли бесід для юнацтва «Пам’яті жертв Голокосту». Учасники години пам’яті «Голокост – лихо століття» дізналися про кількість жертв Голокосту, коли саме відбулося масове знищення євреїв. Присутнім презентували перегляд однойменної слайдової презентації та перегляд уривків документального фільму про спогади людей, які вижили у ті страшні роки.

У цей день, День скорботи і пам’яті, бібліотекарі приєдналися до загальної печалі і прагнули співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повторитися! Будемо пам’ятати…

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF