Знам’янський район
Суспільство

Навіть лісам дісталося менше коштів з держбюджету…

Навіть лісам дісталося менше коштів з держбюджету…
Лісовий ресурс України – це народна власність, яка виконує екологічні, соціальні та економічні функції. Тому лісовій галузі слід приділяти особливу увагу, але насправді все чомусь відбувається навпаки.
У державному бюджеті на 2016 рік у 5 разів зменшено видатки за бюджетною програмою «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді» (в 2016 році передбачено 79 млн. 634,7 тис., а в 2015 було 410 млн. 713,2 тис.). При цьому збільшили на 11,5% видатки на бюджетну програму «Керівництво та управління у сфері лісового господарства» та на 8% у бюджетній програмі «Дослідження, прикладні розробки та підготовка кадрів у сфері лісового господарства».

Тобто, наскільки захищені стануть українські ліси і як якісно буде вестися лісове господарство, ставлять на третій план після керівництва та досліджень. Хоча з таким ставленням, можливо, скоро не буде чим керувати і що досліджувати.

Якщо мовити про ДП «Чорноліське лісове господарство» – воно знаходиться на самофінансуванні ще з 2015 року, тобто ні копійки з держбюджету не надходить.

Бережіть ліс, знам’янчани, бо держава не має наміру робити це як слід!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF