Знам’янський район
Суспільство

Україна незалежна, соборна, неподільна

Україна незалежна, соборна, неподільна
Однією з найважливіших історичних дат є саме 22 січня (проголошення першої незалежності в 1918 році та проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР), день, коли в Україні відзначається День Соборності.
Після проголошення об’єднання УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року питання єдності української нації в українській політичній думці вже ніколи не ставилося під сумнів. Упродовж багатьох десятиліть Акт злуки залишався символом віри, ідейним імперативом боротьби за незалежну, соборну державу.

Сьогодні ця пам’ятна дата української історії потребує нового ідеологічного наповнення для всіх нас, а особливо для юної генерації українців. Саме тому 22 січня 2016 року в навчально-виховному комплексі проходить загальношкільна акція юних патріотів "Я люблю Україну" та відбувся Єдиний радіоурок "Україна незалежна, соборна, неподільна". Вже вкотре педагоги та учні НВК об'єднались, висловлюючи спільне бажання миру та процвітання для рідної землі. Усі присутні вшанували пам'ять героїв, які віддали життя за Україну Соборну хвилиною мовчання та на знак єдності заспівали Державний Гімн України.

Україна незалежна, соборна, неподільна

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо усвідомити, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно та духовно багатої, вільної, демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! З трепетом зберігаймо цей безцінний скарб!

Хай береже нас усіх Господь. Слава Йому за нашу прекрасну країну - Україну!

"ВК" у PDF