Знам’янський район
Суспільство

Буде фермер – буде село, буде село – буде Україна!

Буде фермер – буде село, буде село – буде Україна!
15 січня відбулася конференція ГО «Асоціації фермерів та приватних Землевласників Знам’янського району».
Голова асоціації Анатолій Русаков на початку привітав всіх присутніх зі святами, подякував за роботу в минулому році і побажав здоров’я та щедрих врожаїв. Довів до відома, що у 2015 році за активну участь у розвитку фермерського господарства району, досягнення високих підсумків в сільському господарстві 7 членів Асоціації були нагороджені грамотами та подяками Міністерства аграрної політики України, грамотами Кіровоградської обласної організації АФЗУ та Знам’янського району.

З питання щодо змін та доповнень у Податковому кодексі України виступив Анатолій Мороз, який зазначив: «Новий Податковий кодекс передбачає переведення сільгоспвиробників на загальну систему оподаткування. Пільги і так були мінімальними, однак дозволяли виробникам хоч якось триматись на плаву. В Європі фермери беруть кредити під 1,5-2% річних, в Україні – 20- 30%, є сподівання, що обіцяні 5% річних будуть єдиним позитивним моментом у вирішенні проблемних питань аграріїв.

Сільгоспвиробників дуже образили, вони будуть працювати, але у зв’язку з тим, що 20% ПДВ, згідно нового Податкового кодексу необхідно буде повернути, то коштів не буде залишатися для придбання нової техніки, закупівлі міндобрив та посівних матеріалів. Всі кошти будуть надходити до бюджету держави. Позбавлення аграріїв усіх пільг може призвести до падіння виробництва уже в наступному році.»
Присутні конференції обрали делегатів на обласну конференцію, яка відбулася 21 червня 2016 року в м. Кіровограді.

Слід усвідомити, що в цей доленосний час для країни, тільки в єдності маємо шанс досягти виконання наших вимог зберегти село, збудувати Україну, адже фермери – це роботодавці для тисяч людей, це відповідальні агрогосподарі і нині їх підримка – то майбутнє українського села.

"ВК" у PDF