Світловодський район
Суспільство

Благодійників і волонтерів запрошують до участі у ІV Національному конкурсі «Благодійна Україна»

Благодійників і волонтерів запрошують до участі у ІV Національному конкурсі «Благодійна Україна»
Триває збір заявок на участь у Національному конкурсі "Благодійна Україна – 2015" – єдиному загальнонаціональному проекті з пошуку та відзначення кращих українських благодійників і найефективніших доброчинних ініціатив. Організатором конкурсу є Асоціація благодійників України.
Національний конкурс "Благодійна Україна", заснований у 2012 році, є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За три роки проведення конкурсу у ньому взяли участь близько 800 благодійників – компаній, організацій, установ та фізичних осіб. Кращі з кращих українські благодійники отримують унікальну нагороду – бурштинового "Янгола добра" ("благодійний "Оскар"). Починаючи з 2015 року, співорганізатором конкурсу виступає Міністерство соціальної політики України, яке запровадило в його рамках номінації для відзначення волонтерів.

У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2015 року; благодійні проекти (ініціативи), реалізація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

Переможців визначатимуть у таких номінаціях:

Благодійник: компанія – великий бізнес.
Благодійник: компанія – середній бізнес.
Благодійник: малий бізнес (в т.ч. фізична особа – підприємець).
Благодійник: фізична особа.
Благодійник: загальноукраїнський (в тому числі міжнародний) благодійний фонд (організація).
Благодійник: регіональний благодійний фонд (організація).
Благодійник – неурядова організація.
Благодійник: дитяча або молодіжна організація (спільнота).
Народний благодійник.
Благодійна акція (проект, програма) року.

Спеціальні номінації:

· Ефективне використання благодійної допомоги.
· Благодійність у медіа.
· Інновації в благодійності.
· Благодійник: допомогу з-за кордону.

Номінації під патронатом Міністерства соціальної політики України:

Волонтер: фізична особа.
Волонтер: організація.
Корпоративне волонтерство.
Спеціальні відзнаки Оргкомітету Національного конкурсу "Благодійна Україна" "Кращий благодійник" у сферах: медицина, культура, освіта, соціальна робота, допомога захисникам України.

Конкурсні заявки можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Заявку можна завантажити за посиланням vboabu.org.ua, або заповнити в режимі онлайн. Заповнену заявку надсилати електронною поштою на адресу: konkurs.blago@gmail.com. До заявки доцільно додати відскановані фотографії, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які характеризують діяльність благодійника або хід реалізації благодійного проекту (ініціативи).

У рамках Національного конкурсу "Благодійна Україна – 2015" проходять сім регіональних етапів: у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Одеській, Херсонській областях та Бердичівському районі Житомирської області. Заявки від благодійників, що діють у цих регіонах, братимуть участь і в регіональному, і у національному етапах конкурсу.

Кінцевий термін подачі заявок – 15 лютого 2016 року.

Церемонія нагородження переможців пройде у березні 2016 року в Києві.

Докладніша інформація за телефонами: (044) 537-12-80, (063) 97-78-078,
e-mail: konkurs.blago@gmail.com, http://blagoukraine.org/

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF