Світловодський район
Суспільство

Профілактичні заходи в районі

Профілактичні заходи в районі
5 січня начальником служби у справах дітей Світловодської райдержадміністрації Світланою Фокасій спільно із інспектором Світловодського відділу поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградській області Миколою Корховим організовано та проведено профілактичні заходи: «Діти вулиці», «Правопорушник» та «Сім’я без насильства».
У даних заходах, які проводилися в селах Олексіївка, Озера, Миронівка, Велика Скельова Світловодського району взяли також участь голова Світловодської районної ради Роман Домбровський та сільські голови територій, на яких проводилися рейди.

Під час проведення профілактичних заходів:

здійснено обстеження житлово-побутових умов проживання 10 дітей, які перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах та 5 дітей, що проживають в сім’ях опікунів (піклувальників);

вияснялися причини складних життєвих обставин в сім’ях, проводилися індивідуально-виховні бесіди з батьками та дітьми, надавалися рекомендації батькам щодо належного утримання та виховання своїх дітей, постійного контролю над дітьми та запобігання вчинення ними правопорушень;

оформлено протоколи про притягнення двох батьків до адміністративної відповідальності згідно статті 184 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» - «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють обов’язків щодо виховання своїх дітей».
В ході проведення рейдів випадків бездоглядності, безпритульності дітей не зареєстровано. Діти - сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які проживають в сім’ях опікунів (піклувальників) отримали різдвяні подарунки (солодощі).

"ВК" у PDF