Світловодський район
Суспільство

Якщо не ми, то хто ж?

Якщо не ми, то хто ж?
Напевне, так подумали хлопці з Благодійного Фонду "Міст Надії" і взялися за прибирання від снігу і посипання піском великих сходів від вулиці Комсомольської до поліклініки ЦРЛ. Про це нам повідомив наш читач Володимир Іванович.
Володимир Іванович сьогодні був у поліклініці і на власні очі бачив скільки людей стоїть у черзі до лікаря-травматолога, тому дуже зрадів, коли помітив чотирьох хлопців з лопатами і відрами з піском на крижаних, небезпечних для здоров’я сходах. Підійшов привітатися і дізнався, що вони з Благодійного Фонду "Міст Надії", працюють добровільно, турбуючись про мешканців Табурища — і малих, і старих. Адже це єдиний пішохідний шлях звідти до школи, дитячих садків, лікарні, але ніхто і не подумав його прибрати. Відгукніться, хлопці! З вами варто познайомитися нашим читачам.

***

Дещо пізніше з нами зв’язався представник благодійного фонду “Міст Надії”. Надаємо повний текст надісланої нам інформації.

***

Маленькі справи, зроблені з великою любов’ю, змінюють світ!

Більшість жителів Світловодська сьогодні мали нагоду відчути, як то воно іти по суцільній ковзанці. Навіть молоді дорослі люди ледве могли встояти на ногах, що вже казати про дітей, та літніх людей. Обмерзлі східці у парку, що сполучають дві частини міста – стали непереборною перешкодою. Люди, яким потрібно було дійти до лікарні на Павлова, або спуститись вниз, прямуючи до місця роботи в районі Табурища, вимушені були пробиратися через ліс, хапаючись за дерева та набираючи повні чоботи снігу.

Та вже за кілька годин це неподобство було виправлене. Відкинувши всі свої справи Олег Новіков з самого ранку, набираючи повні відра піску в глибині парку – присипав лід. Через деякий час до нього приєднались ще троє хлопців. Робота пішла швидше і вже через кілька годин можна було вільно ходити по цій дорозі.

"Хлопці, для чого ви це робите?!" – запитав один з перехожих.

"Маленькі справи, зроблені з великою любов’ю, змінюють світ!"

Дійсно, троє хлопців в той чи інший час – були або є вихованцями благодійного фонду "Міст Надії". Світловодський міськрайонний благодійний фонд "Міст Надії" вже довгий час працює для потреб малозабезпечених людей, багатодітних сімей, для сімей, що опинились в скрутному становищі, для сімей, що тимчасово переселилися з зони проведення АТО та багатьох інших. В основному робота фонду направлена на розвиток і підтримку дітей з таких сімей. Адже діти – це наше майбутнє, тому саме для них ми створили різні гуртки. Те, що допоможе їм вижити в складних умовах, що дасть можливість заробити хоть якусь копійку в майбутньому. Діти навчаються шити, готувати, майструвати, ремонтувати. Беруть участь у різних розважальних програмах. Ми допомагаємо їм у навчанні, часто підбираємо одяг з гуманітарної допомоги. На пожертви людей купуємо і роздаємо канцтовари, солодощі. Але головне – вони відчувають любов і прийняття і самі готові віддавати її іншим. Наші хлопці і дівчата з задоволенням стають нашими помічниками – допомагають одиноким літнім людям принести в дім води або напиляти дрова, відвідують хворих в лікарнях і часом приносять їм невеличкі подарунки, зроблені своїми руками, чистять сніг, прибирають у місті, або ось як сьогодні, посипають слизьку дорогу піском.

Ми дякуємо хлопцям за відкриті серця і бажання допомогти іншим! І закликаємо всіх бути відкритими подати руку допомоги будь-кому, хто опинився в скрутному становищі. Бо маленькі речі, зроблені з великою любов’ю дійсно змінюють світ!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF