---
Суспільство

Лісівники підбили підсумки реалізації новорічних ялинок та заходів з охорони шпилькових насаджень

Лісівники підбили підсумки реалізації новорічних ялинок та заходів з охорони шпилькових насаджень
У 2015 році підвідомчі підприємства обласного управління лісового та мисливського господарства реалізували 23,8 тис. штук новорічних ялинок на суму 1,9 млн. грн. Середня ціна ялинки склала 79 грн. У 2014 році кількість реалізованих новорічних красунь становила 20,2 тис. штук, а сума коштів від їх продажу - 1,4 млн. грн. Вартість одного хвойного деревця зросла за рік у середньому на 10 грн.
Нагадаємо, напередодні новорічних свят для споживачів було організовано широку мережу торгових місць, у яких лісівники продавали власноруч вирощену ялинкову продукцію. У районних центрах торгівля велась на території лісництв і на спеціально обладнаних ялинкових базарах. У м. Кіровограді починаючи з 18 грудня поруч із обласним управлінням лісового та мисливського господарства щоденно працював обласний новорічний ярмарок. У лісівників придбати ялинки можна було і в спальних районах Кіровограда. Також підприємства лісової галузі взяли участь в обласному передноворічному ярмарку від місцевих виробників.

На хвойних плантаціях Кіровоградської області, котрі займають площу в 365 га, зростає понад мільйон штук сосни кримської та звичайної і ялини звичайної. Лісівники готові були реалізувати у передноворічний період 26 тисяч дерев.

Працівники лісогосподарських підприємств вжили посилених заходів з охорони та збереження шпилькових насаджень. Упродовж грудня було проведено 204 рейди. Участь у заходах брали 219 представників державної лісової охорони, Державної екологічної інспекції та патрульної служби Національної поліції.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF