Світловодський район
Суспільство

Громадська рада Світловодська тепер не буде в опозиції до міської влади

25 грудня в депутатській кімнаті міськвиконкому під головуванням Михайла Касьянова відбулося останнє у 2015 році засідання Громадської ради при Світловодському міськвиконкомі. Розглянули три питання.
Перше — довибори керівного складу ГР через зміну персонального представництва ради. Як відомо, 4 члена ГР так добре попрацювали в цьому дорадчому органу, що їх Світловодці обрали депутатами міської ради. А так як депутати не можуть бути в ГР, то їх місця зайняли інші представники громадських організацій. Так замість Надії Мальцевої заступником голови — секретарем ГР стала Тетяна Козярчук.

Також швидко впорались і з другим питанням: планом робот ГР на 2016 рік. Але остаточно його не затвердили. Вирішили, що ГР тепер не буде в опозиції до міської влади, до чого її підштовхувала попередня влада, яка майже повністю ігнорувала цей авторитетний дорадчий орган. І як тільки нинішні міські депутати, відкинувши свої вузько партійні інтереси, які аж ніяк не співпадають з надіями виборців, оберуть міському голові його заступників, ГР включить до цього плану пропозиції міської влади.

Третє питання було плановим: "Про надання медичної допомоги мешканцям Ревівського мікрорайону". Готував його член ГР і відомий патріот цього мікрорайону Іван Гуртовий. З його виступу, а також інформації головного лікаря Центру первинної медичної допомоги Людмили Шумейко стало ясно, що просто перенести розміщену в пристосованій трикімнатній квартирі "Амбулаторії №3" в прекрасне приміщення колишньої аптеки по вул. Ілліча, яка збанкрутувала, не вийде. Адже до приміщень, в яких розміщуються такі амбулаторії, діють досить жорсткі санітарні вимоги, на які потрібні значні кошти (називалась навіть цифра, понад 700 тис. грн.). Та, дякуючи Людмилі Шумейко, уже хоч проект реконструкції приміщення та експертизу зроблено, на що витрачено біля 40 тис. грн. Тепер черга за міськими депутатами, які будуть просто зобов’язані при черговому уточнені міського бюджету знайти відповідну суму та забезпечити 7 тисяч мешканців Ревівського мікрорайону так необхідною їм амбулаторією. Саме так і рекомендувала ГР поступити міському голові. Мешканці ж мікрорайону готові самі допомагати будівельникам, проводити суботники, тощо.

В "Різному" розглянули теж три питання. Рекомендували міському голові прибрати, нарешті, міське позорище — безкоштовну автостоянку під вікнами мерії та перенести її на майданчик до гаражів виконкому. Також рекомендували міському голові звернутися до Уряду, щоб відмінив рішення Ощадбанку "здирати" із мешканців, які платять квартплату, додаткових 10 грн. за так зване "касове обслуговування".

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF