Знам’янський район
Суспільство

ІІ пленум Знам’янської районної організації Профспілки працівників освіти

ІІ пленум Знам’янської районної організації Профспілки працівників освіти
29 грудня в актовому залі Мошоринської ЗШ І-ІІІ ступенів пройшов ІІ пленум Знам’янської районної організації Профспілки працівників освіти із порядком денним «Про спільну роботу організацій профспілки та закладів освіти району щодо удосконалення соціального партнерства у ході реформування освіти, забезпечення соціального захисту працівників галузі шляхом виконання районної Угоди та колективних договорів за 2015 рік та Програми основних напрямків діяльності районної організації профспілки у цьому напрямку, прийнятої на 20-й районній звітно-виборній конференції».
Заслухавши доповідь начальника відділу освіти райдержадміністрації Сидоренко В.Г., співдоповідь голови Профспілки Рябошапко В.П., присутні відзначили, що основні зобов’язання, визначені в Угоді, профспілковою стороною та відділом освіти райдержадміністрації виконуються. Члени райкому визначили позитивні аспекти виконання основних положень Угоди, завдяки співпраці відділу освіти районної державної адміністрації, райкому та органів місцевої влади, місцевого самоврядування, зокрема, щодо виплати заробітної плати, своєчасної виплати відпускних та оздоровчих, проведення індексації заробітної плати, забезпечення належних умов праці та навчання тощо. Та все ж невиконаними залишаються ті пункти Угоди, які потребують додаткового фінансування і виходять за межі кошторисних призначень відділу освіти: виплата щорічної винагороди педпрацівникам за сумлінну працю та зразкове виконання обов’язків; виплата педагогічним працівникам 20% за престижність праці; відрахування 0,3 % на культурно-масову та оздоровчу роботу.

Пленум схвалив співпрацю районної організації Профспілки, відділу освіти з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівниками установ і закладів освіти щодо створення сприятливих умов для забезпечення трудових, соціально-економічних прав й інтересів працівників освіти.

ІІ пленум Знам’янської районної організації Профспілки працівників освіти

У роботі пленуму взяла участь керівник апарату райдержадміністрації Слюсаренко О.О., яка детально проаналізувала причини виникнення фінансових проблем у 2015 році та висловила сподівання на плідну співпрацю органів місцевого самоврядування та освітян. Участь в пленумі взяли: депутат районної ради Мазур В.І., новообрані голови первинних профспілкових організацій установ освіти району.

За підсумками роботи було пролонговано угоду та внесено зміни і доповнення до районної Угоди.

Також, грамотами районної організації профспілки за значний особистий внесок у розвиток і зміцнення соціального діалогу між адміністрацією і профспілковою організацією школи по соціальному захисту працівників нагороджено директора Мошоринської ЗШ І-ІІІ ступенів Чекан М.Г та голову профспілки цієї ж школи Шундрина О.А.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF