Знам’янський район
Суспільство

Підсумовуючи, крокуємо далі…

Підсумовуючи, крокуємо далі…
Молодь та сім’ї – важлива ланка розвитку українського суспільства, у тому числі і нашого міста. Велика робота, яка спрямована на підтримку багатодітних родин, категорійних дітей та молоді проводиться відповідними відділами та управліннями Знам’янського міськвиконкому.
2015 рік став яскравим та наповненим подіями у нашому місті. На базі міського Палацу культури відділом у справах сім’ї та молоді проведено ХІ обласний фестиваль “Родинні скарби Кіровоградщини”, в якому взяли участь 22 талановиті родини з області. Крім того, організовано дві спортивно-розважальних програми для дітей на дитячому майданчику, в рамках проекту «Клич друзів-граймо разом». День захисту дітей ознаменувався Парадом наречених та Парадом дитячих візочків. Всеукраїнська акціїя «16 днів проти насильства» дала можливість проходження знам’янчанам безкоштовного експрес тестування на ВІЛ/сифіліс, гепатит.

Одну багатодітну матусю нагороджено Почесним званням «Мати-героїня». За підсумками року на обліку міськвиконкому знаходиться 206 багатодітних сімей, в яких виховується 695 дітей.

Малеча усіх категорій мала можливість відпочити влітку та гарно провести час. Скоординовано дії відповідних відділів та служб в питаннях залучення до оздоровлення категорійних дітей та вирішені питання направлення їх на відпочинок: в 2 таборах обласного рівня оздоровлена 21 особа. В ДП УДЦ «Молода гвардія» – 6 осіб з числа категорійних дітей м. Знам’янка. За рахунок коштів, виділених з міського бюджету, оздоровлено 2 обдаровані дитини у таборі «Артек» Київська область.

"ВК" у PDF