Новгородківський район
Суспільство

Основна цінність людського життя

Основна цінність людського життя
Кожне засідання ВНШ по своєму цікаве та особливе, тому що кожне із них приносить нові знання, та нові враження. Чергове заняття ВШ було присвячене основній цінності людського життя – здоров’ю.
І слухачам, і працівникам бібліотеки було цікаво дізнатися, які можуть проходити реформування в медичної галузі району, які напрацювання та здобутки. Тому і запросили до бібліотеки головного лікаря центральної районної лікарні Нестройного Олексія Івановича. В щирій, довірливій бесіді пройшла зустріч із головним лікарем.

Олексій Іванович із задоволенням розповів про те, як функціонують лікувальні відділи лікарні, про доступність основних видів медичної допомоги та профілактичну спрямованість охорони здоров’я. Він наголосив, що переорієнтація роботи медичної галузі в сторону профілактики, активне впровадження здорового способу життя є основним пріоритетом в охороні здоров'я.

Під час засідання за «круглим столом» учасниками зібрання обговорювалися також питання: про забезпечення населення доступними та якісними лікарськими засобами на території району, про медичне обслуговування пенсіонерів, інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни та праці, про кадрове укомплектування медичних установ району, тощо. Для кожного з нас, власне здоров’я та здоров’я близьких і рідних - найвища цінність. Саме тому, що кваліфікована порада та корисна інформація ніколи не буде зайвою, і було запрошено на засідання ВНШ лікаря - інфекціоніста районної лікарні Жукову Наталію Леонідівну. Ця молода лікарка користується довірою та повагою серед своїх пацієнтів та жителів району. Слухачам ВНШ вона розповіла про найпоширеніші інфекційні захворювання, їх ознаки, способи зараження і профілактику.

Присутні отримали вичерпні відповіді на запитання, які їх цікавили. Лікар допомогла скласти перелік профілактичних засобів, розповіла про перші ознаки захворювання на грип та про правила запобігання хвороби. Особливу увагу лікар звернула на вакцинацію, як важливу профілактику серйозних захворювань, тому, що будь-яку хворобу легше попередити, ніж лікувати. Запрошені лікарі наголосили на тому, що своєчасний візит до лікарні, довіра до лікарів сприяє тому, що захворювання буде своєчасно виявлене і за сучасних медичних технологій може бути успішно вилікуване.

Всі присутні були вдячні Олексію Івановичу та Наталії Леонідівні за те, що виділили час і поділилися з ними корисною інформацією.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF