Знам’янський район
Суспільство / Інтерв’ю

У Новому році – за новими здобутками

У Новому році – за новими здобутками
Дитячий зразковий танцювальний колектив «Веселка», який працює при міському Палаці культури, може похвалитися не тільки яскравою танцювальною програмою, а й своїми високими здобутками. Напередодні нового року ми поспілкувалися з керівником колективу Тетяною Часник.
- Розкажіть про історію створення танцювального гуртка?

– Цей колектив існує вже багато років. Ще за часів своєї юності я його відвідувала, саме там зрозуміла, що танці – частина мого життя. Так сталося, що вся моя кар’єра пов’язана з цим видом мистецтва. Керівником колективу я стала у 1992 році. Зараз ми маємо близько 90-та дітей різних вікових груп (старша, середня, молодша). Наш репертуар складається із 15-ти повноцінних і яскравих номерів (народна та стилізовано-народна стилізація) та танцювального супроводження (така велика кількість, що порахувати складно). Крім того, ми вже п’ять років маємо повне право називатися зразковим.

- Розкажіть про ваші здобутки за рік?

– За 2015 рік ми маємо два перших місця та друге (різні вікові категорії) у районному конкурсі «Сонячні танці», який проходив у м. Олександрія. Нещодавно наш колектив став учасником Всеукраїнського конкурсу танцю «Фарби дитинства», який проходив у м. Київ 5 грудня 2015 року. Там ми посіли два перших і одне друге місце. Крім того, ми маємо численну кількість нагород і за інші роки. Наприклад, коли проводився конкурс танцю Одеською залізницею, ми щорічно мали там перше місце. Місто Харків теж підкорилося нашому колективу (Перше місце у Всеукраїнському конкурсі «Народне мистецтво). Фестиваль «Весняні ритми» приніс юним знам’янчанам-танцівникам два рази другі місця та один раз третє.

- Яка загальна атмосфера у колективі?

– Усі учасники прагнуть до розвитку. Навіть малечі цікаво зростати у танцювальну середовищі. Велику подяку треба висловити батькам, які фінансують виготовлення костюмів. Деякі з них стали невід’ємною частиною нашої танцювальної родини. Вони допомагають у всьому, починаючи від фінансування і закінчуючи перевдяганням дітей. Раніше ми мали фінансову підтримку міського Палацу культури. На наступний рік нам пообіцяли допомогти у придбанні взуття. Загалом, танці – це те, що допомагає дітям розвиватися фізично, бути зацікавленими у прекрасному та прагнути до перемог, вести здоровий спосіб життя. Я дуже рада, що юні знам’янчани приділяють багато часу на тренування і мають вже великі здобутки. Сподіваюся, що у новому році ми теж матимемо нові перемоги.

Редакція газети «Наша Знам’янщина» бажає дитячому зразковому танцювальному колективу «Веселка» нових ідей та звершень. Всебічної підтримки його талановитих учасників! Яскравості та креативності у танцювальних номерах!

"ВК" у PDF