Знам’янський район
Суспільство

Святий Миколай іде - дітям радість несе

Святий Миколай іде - дітям радість несе
Свято Миколая відзначають у ніч з 18 на 19 грудня. Вважається, що святий Миколай – покровитель і заступник дітей. Найбільше це свято очікує саме малеча, адже святий Миколай приносить слухняним діткам подарунки.
За однією з легенд у бідного чоловіка було три доньки, яких він не мав за що видати заміж. Святий Миколай, дізнавшись про це, вирішив допомогти дівчатам. Три дні поспіль Миколай підкидав золоті монети під оселю цієї бідної родини. Таким чином, сестри отримали придане і влаштували особисте життя, не знаючи, кому завдячити за такий щедрий подарунок. Святий Миколай допомагав людям, які потребували допомоги: дітям і дорослим, стражденним і нужденним.

Зимовий день Святого Миколая - одне з найбільш шанованих християнських свят на Русі, день смерті Миколи Чудотворця. У багатьох європейських країнах День Святого Ніколауса, в країнах СНД день Святого Миколая - одне з найрадісніших свят для дітей. Християни вірять, що і до цього дня він робить безліч чудес на допомогу тих людей, які йому молять Святий Миколай завжди приходить вночі. Діти країн Європи, які бажають отримати подарунки біля дверей або під вікном ставлять начищений черевик, а поруч з ним кладуть морквину або пучок сіна, щоб ослик Святого Миколая не пройшов мимо. Якщо в будинку є камін, то біля нього обов´язково вішається найбільший носок. За традицією у свято Святого Миколая діти отримують у подарунок солодощі, деякі дітлахи в передсвятковий вечір кладуть у черевик записочку, в якій пишуть, щоб їм хотілося отримати. На Україні, ж дітки шукають свої подарунки під подушкою.

Саме 19 грудня 2015 року Центр дитячої та юнацької творчості став осередком чарівного святкового дійства до Дня Святого Миколая.

Працівники закладу та їх вихованці подарували всім присутнім дітлахам та їх батькам незабутні хвилини радості та естетичного задоволення.

Напередодні святкового дійства всіх гостей зустрічала святкова виставка – ярмарка, яку підготували керівники декоративно-ужиткового та науково-технічного напрямків, а саме: С.Цатурян, С.Кондратьєва, О.Демченко, Н.Любінська, С.Дордюк, Н.Леонова, Н.Філоненко, Ю.Випиналюк, Л.Догадіна, Г.Шматкова, К.Зайченко.
На святі були присутні поважні гості: міський голова Філіпенко Сергій Іванович, в.о. першого заступника міського голови – начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Загородня В.О, заступник начальника відділу освіти Черкас Н.Л. та головний спеціаліст відділу освіти Мурга В.М.

Святий Миколай іде - дітям радість несе

Незабутні хвилини театралізованого дійства подарували керівники гуртків вокально-хорових та хореографічних, а саме: хореографічний колектив «Екстраверт» (кер. М. Стукаленко, К.Степанова), хореографічний колектив «Перлина» (кер. Н.Залєвська), хореографічний колектив «Любава» (кер. О. Долинська), хореографічний колектив «Конфетті» (кер. М. Демків), вокалісти В.Коваленко (кер. Л.Реп’яшник), вокальна група (кер. Ж.Ніклонська).

Святий Миколай іде - дітям радість несе

Акторами стали педагоги закладу, а саме: «Оксанка»-Н. Н.Любінська, «Миколка» – Н.Залєвська, «Ангели» – О.Долинська, О.Демченко, «Святий Миколай» – В.Марченко, «Чортеня» та «Слоненя» – О.Андрєєва, «Сніговик» – К.Степанова, «Ялинка» – М.Стукаленко.

Режисер-постановник свята О.Фрайнд – культорганізатор закладу. Звукооператор О.Безай.

Святий Миколай іде - дітям радість несе

І як годиться, по традиції Святий Миколай подарував кожній малечі, присутній на святі, маленькі солодкі подарунки, про які заздалегідь подбала міська влада.

"ВК" у PDF