Знам’янський район
Суспільство

Мандрівний фестиваль кіно у Знам’янці

Мандрівний фестиваль кіно у Знам’янці
В Знам’янці стартував міський етап Всеукраїнського мандрівного фестивалю днів документального кіно «DOCUDAYSUA”. Першими глядачами фільмів стали учні Загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 3.
Перегляди такого кіно не тільки доносять до дітей інформацію про права людини, а ще й спонукають їх мислити та дискутувати на ці теми. Організатором фестивалю стала ГО «Нове місто». Співорганізатори: ГО «Територія успіху» та ДЕГО «Флора» м. Кіровоград. Розповідає голова ГО «Флора» Інга Дуднік: «Фестиваль організовують в Україні вже 12 років. Сам фестиваль-показ проходить у м. Києві у березні – квітні щорічно. Потім організатори фестивалю роблять його мандрівний етап регіонами України. У Кіровоградській область є три координатори заходу: ГО «Територія успіху» (показ фільмів в учбових закладах та бібліотеках), ДЕГО «Флора» (закритий показ у місцях позбавлення волі) та ГО «Взаємодія» (показ у Компаніївському та Маловисківському районах). Ціль акції – інформаційно-просвітницька місія через неординарний підхід. Тобто, учасники відеопоказу мають унікальну нагоду подивитися фільми, які не знайдуть в інтернеті і потім поговорити про ті проблеми, які в них піднімаються, зробити висновки. У Кіровоградській області фестиваль проходить вже шостий раз».

У м. Знам’янка до перегляду кіно долучилися близько 70-ти осіб. Розповідає організатор у міського етапу Олександра Бодюл (член ГО «Нове місто»): «Для дітей було запропоновано для перегляду два фільми. Перший – «Медик іде останньою» про волонтерку з Устинівки на майдані та «Нульовий вплив». Тематика другої кінокартини – екологічний вплив людини на природу. Після відео з дітьми була проведена коротка дискусія про те, чи змогли б вони трохи зберігати природу і чи змінили б вони своє ставлення до навколишнього середовища.».

"ВК" у PDF