Олександрівський район
Суспільство

Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти Олександрівки

Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти Олександрівки
З метою формування правових знань в учнівської молоді у загальноосвітніх навчальних закладах з 7 грудня по 11 грудня проведено Всеукраїнський тиждень права.
10 грудня у всіх закладах освіти було проведено Всеукраїнський урок “Права людини” з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

У рамках заходів організовано та проведено інформаційно-просвітницькі заходи з питань реалізації і захисту прав людини: учнівські конференції, лекції “Права, свободи та обов’язки людини і громадянина”, бесіди “Основні права та обов’язки громадянина України”, зустрічі за круглим столом “Формування правової культури та громадянської позиції учнів”, правові конкурси “Як поважають та захищають права людини в демократичному суспільстві”, вікторини на правову тематику, круглі столи “Формування правової культури та громадянської позиції учнів”, оформлені стенди, випущенні стіннівки “Всі різні, всі рівні”, пройшли конкурси малюнків на тему “Мої права”.

В рамках тижня вивчення права учнями навчальних закладів, співробітники відділу кримінальної міліції в справах дітей, служби у справах дітей, відділу освіти райдержадміністрації проводили зустрічі з учнями 9-11 класів. Саме для них так необхідні знання законів, адже “дитячі пустощі” набувають вже зовсім іншого забарвлення і кваліфікації в правовому полі. Дітям розповідали про кримінальну та адміністративну відповідальність, вік, з якого вона настає, наводили реальні приклади і відповідали на запитання.

Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти Олександрівки

Так, в Олександрівській ЗШ І-ІІІ ступенів №1, було проведено зустріч учнів 9-11 класів з головою районної ради Григорієм Гончаренком та першим заступником голови РДА Анатолієм Каражбеєм на тему “Органи самоврядування та їхня участь у реформаційних процесах нашої держави”. Гості познайомили старшокласників із діяльністю місцевих органів самоврядування, із реформаційними процесами та перспективою розвитку нашого району.

Також в рамках тижня було проведено зустріч учнів 8-9 класів із прокурором району Вікторією Буданцевою, яка познайомила учнів зі структурою органів прокуратури, яку функцію вони виконують та їх роль на захисті конституційних прав громадян.

Всеукраїнський тиждень права в закладах освіти Олександрівки

Тиждень правових знань виявився дуже інформаційним, змістовним, динамічним. Сподіваємось, що ефект його триватиме. Учні отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті. Набутий досвід, спілкування, проведені заходи продовжуватимуть жити і утверджуватися у житті кожного, хто долучився до його проведення та участі. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а можливо, слугуватиме до вибору майбутньої професії.

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF