Знам’янський район
Суспільство

Правовий семінар-практикум у Знам’янці

Правовий семінар-практикум у Знам’янці
В рамках проведення в місті Всеукраїнського тижня права годині в приміщенні Знам’янської міської ради відбувся семінар-практикум з відповідальними особами підприємств, установ та організацій міста за правоосвітню роботу.
До порядку денного семінару-практикуму були внесені питання про історичні передумови підписання Загальної Декларації прав людини, про зміни, які відбулися у законодавстві.

Про заплановані заходи в рамках проведення в місті тижня права розповів начальник юридичного відділу міськвиконкому Данільченко Ю.В. Він зазначив, що з цією метою міським головою видано розпорядження від 17.11.2015 року за №146, яким визначено, що з 7 по 12 грудня в місті триватиме тиждень права, затверджено міські заходи, рекомендовано керівникам підприємств, установ, організацій міста провести в трудових колективах правові навчання. Інформація про проведення заходів до тижня права буде розміщуватися на офіційному сайті Знам’янської міської ради.

Історичну довідку про передумови підписання Загальної Декларації прав людини навела головний спеціаліст юридичного відділу міськвиконкому Буріко О.А. З метою проведення правових навчань до міжнародного Дня захисту прав людини у своїх трудових колективах учасникам семінару запропоновано методичний матеріал.

Про основні зміни, які відбулися у законодавстві України останнім часом доповів начальник юридичного відділу Данільченко Ю.В. У своїй доповіді він звернув увагу присутніх на новоприйнятий Закон України «Про Національну поліцію», зміни, внесені до Кодексу законів про працю України, постанови Кабміну, що регулюють правовідносини у галузі освіти критерії, укази Президента України. Провів порівняльний аналіз правових норм Закону України про міліцію з нормами законодавства про Національну поліцію.

Учасники семінару – практикуму спілкувалися із доповідачами, задаючи питання щодо актуальності та особливостей висвітлених тем.

Матеріали семінару можна знайти у розділі «Правова освіта», підрозділ «Актуально для громадян» на офіційному сайті міської ради.

"ВК" у PDF