Новгородківський район
Суспільство

У Новгородці увіковічнили пам’ять про земляків

У Новгородці увіковічнили пам’ять про земляків
Патріотизм, віра у світле майбутнє України, шана до її полеглих синів і всіх, хто відстоював незалежність нашої держави, об'єднали 9 грудня 2015 року жителів Верблюжки з нагоди відкриття Алеї Памяті воїнів, які загинули в зоні АТО.
Верблюжка у цій безглуздій війні втратила чотирьох своїх синів, які не задумуючись пішли боронити цілісність і незалежність нашої держави. Це Володимир Генич, Антон Самохін, Валерій Кучер та Олександр Задніпряний.

Чотири пам’ятники, де на чорному граніті викарбувані усміхнені молоді хлопці-верблюзьці - випала честь відкрити воїнам антитерористичної операції, які зараз перебувають вдома.

У Новгородці увіковічнили пам’ять про земляків

Голови сільської ради Любов Кулик, районної державної адміністрації Андрій Кочерга, районної ради Олександр Горбенко ще раз висловили свої щирі співчуття батькам, рідним і близьким загиблих, подякували всій верблюзькій громаді, яка в хвилини випробування та великого горя підтримувала сім’ї загиблих воїнів АТО, яка згуртувалася навколо створення цього меморіалу слави.

Виступаючі відзначили, що пронести через роки пам’ять про загиблих земляків, донести їх до майбутніх поколінь наш обов’язок і наші зобов’язання перед нащадками, перед батьками загиблих, перед тими, хто вже ніколи не буде з нами.

У Новгородці увіковічнили пам’ять про земляків

Керівники району вручили орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня донечці загиблого верблюзьця, воїна мужнього і безстрашного Олександра Задніпряного - Даші. Зі сльозами на очах сприйняли жителі села виступи заступника голови громадської організації "Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя" Тетяни Бабкіної та учнівсько-педагогічних колективів Верблюзьких навчально-виховних закладів. Заупокійну молитву над пам’ятниками загиблих воїнів АТО здійснив настоятель місцевого храму отець Тимофій.

За мужність і стійкість у військових діях на сході України військовий комісар району Руслан Вівсяний вручив демобілізованим воїнам медалі "За оборону рідної держави". Їх отримали наші земляки: Андрій Пронін, Андрій Дубинець, Микола Пасічник, Юрій Сидорка, Анатолій Захаров та Юрій Матвієнко.

У Новгородці увіковічнили пам’ять про земляків

До пам’ятників загиблих верблюзьців лягли квіти, їхню пам’ять всі присутні вшанували хвилиною мовчання. А військовослужбовці ІІІ полку спеціального призначення з міста Кіровоград пройшлися військовим маршем та віддали останні почесті хлопцям - військовим салютом.

Меморіал - це не просто данина пам’яті, але й символічне місце зустрічі рідних загиблих хлопців. Тож нехай він слугує як меморіал слави і пам’яті та буде пам’ятником миру на нашій землі.

"ВК" у PDF