Знам’янський район
Суспільство

Діти мають знати історію рідного краю

Діти мають знати історію рідного краю
72 роки проминуло з дня визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників. Всі жителі Знам’янки сумлінно працювали для наближення Перемоги. На станції формували і відправляли на фронт щодня по декілька військових ешелонів. Усі служби вузла працювали чітко і злагоджено, попри те, що багато залізничників пішло на фронт.
У визволенні міста активну участь брали партизанські загони під командуванням І. Д. Діброви, Є. І. Петрова, М. П. Кришталя, Г. М. Володіна, І. Ф. Присяжнюка, а також підпільники знам'янських диверсійних груп.

Діти мають знати історію рідного краю

9 грудня Знам'янку визволили від ворога. Тож до цієї дати завідуюча бібліотекою-філією №1 Алефірова С.М. провела годину пам’яті «Герої, які визволяли наше місто» для учнів 6 класу ЗОШ №1 (кл. керівник Дубок Т.В.) Діти познайомилися з літературою місцевих письменників-земляків, які розповіли про героїв - визволителів в своїх книгах, мемуарах та спогадах ветеранів та очевидців подій Великої Вітчизняної війни, які приймали участь у визволенні рідного краю.

З особливою увагою і хвилюванням діти переглянули відеофільм «Визволителям Знам’янки присвячується». Учні пригадали розповіді своїх дідусів, бабусь, прадідусів і поділилися своїми враженнями з однокласниками. Адже героїчні вчинки наших земляків слугують прикладом для підростаючого покоління.

"ВК" у PDF