Знам’янський район
Суспільство

Чи активні знам’янчани?

Чи активні знам’янчани?
1 грудня на базі міського Палацу культури відділом у справах сім’ї та молоді, в рамках Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, за підтримки благодійного фонду «Повернення до життя», організовано анонімне безкоштовне тестування жителів Знам’янки на ВІЛ/ СНІД та гепатит.
У акції взяли участь 9 осіб вікової категорії від 18 до 40 років. Ніяких хвороб не виявлено.

Порівнюючи активність зам’янчан у такому важливому питанні, ми поговорили з представником Кіровоградського відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВ», Юлією Бочаровою-Туз: «Анонімне тестування на ВІЛ/СНІД у м. Кіровоград було проведено БФ «Повернення до життя». Тест на хвороби пройшло близько 40-ка осіб, з числа молоді 15 – 20 років, в основному це були студенти. Ніяких позитивних результатів на ВІЛ/СНІД не виявлено.»

Тож, можемо зробити висновок про активність нашої громади. У кожному місті України 1 грудня багато людей підтримали тих, які живуть з цією хворобою, пройшовши анонімне тестування. На майже 30-ти тисячне населення міста знайшлося тільки 9 осіб, які не байдужі до суспільства та власного здоров’я. Робимо висновки, шановні!

Наступним етапом акції стане проведення такого ж анонімного тестування у сел. Знам’янка. Захід слід чекати вже найближчими тижнями, слідкуйте за оголошеннями.

"ВК" у PDF