Олександрівський район
Суспільство

В Олександрівці відзначили Міжнародний День волонтера

В Олександрівці відзначили Міжнародний День волонтера
5 грудня волонтери Олександрівки відзначили своє свято – Міжнародний День волонтера. Відзначили, як і у будні, – продуктивною роботою.
Рівно 30 років тому Генеральна асамблея ООН запропонувала відзначати 5 грудня як Міжнародний день волонтера. Та цей день став особливим в Україні лише з минулого року, коли тисячі і тисячі небайдужих громадян прийшли на допомогу та приходять у ці дні військовослужбовцям, які стоять на захисті цілісності України на Сході. Активні та непосидючі люди знайшлися й в нашому селищі.

За власним переконанням, не чекаючи похвали і нагород, торік Валентина Гирич, Олександр Іщенко, Анатолій Кравченко, Олена та Микола Чепіги, Тамара та Микола Бевзи та інші долучилися до волонтерського руху – збирали гроші на військовий одяг, бронежилети та військове приладдя, дбали про продукти харчування, маскувальні сітки, теплі речі. Та й більшість односельців охоче допомагають військовим. Приміром, Сергій Костенко купив позашляховик і передав військовим. Нашим воякам віддав броньовану „Газель” Дмитро Мамалат. Вантажний автомобіль, навантажений продуктами харчування, відправився на Схід від Віктора Гусака. Про продукти харчування, військовий одяг, бронежилети дбали фермери та підприємці. Діти у школах плели маскувальні сітки, малювали листівки, бабусі та дідусі в’язали шкарпетки, збирали теплі речі. Словом, майже всі підтримували наших вояків чим могли.

Ось і того дня біля районного будинку культури вони розгорнули бурхливу діяльність – плели маскувальну сітку, збирали теплі речі та кошти на придбання медикаментів. Зокрема, ліки замовили їм військові з 28-ї та 56-ї бригад. А до цієї благодійної акції дружно долучилася громада селищі. Стрічки у маскувальну сітку вплітали також перший заступник голови районної державної адміністрації Анатолій Каражбей та селищний голова Олександр Безпечний.

За словами, Валентини Гирич, яка зараз очолює Центр надання в районі допомоги учасникам АТО, під час акції вдалося зібрати майже 2000 гривень, на які будуть придбано медикаменти. А ось кому відправлять маскувальну сітку, волонтери ще не вирішили.

До речі, не обійшлося на святі й без нагород. Грамоти районної ради вручені волонтерам Дмитру Байбутліді, Юрію Кравченку, Юрію Радсевичу та Андрію Лаврусю. Але, як каже Валентина Гирич, волонтери – це лише координатори. Тому не забули того дня добрими словами згадати та відзначити грамотами помічників – тих людей, які безпосередньо допомагають армії, – підприємців Сергія Костенка, Світлану Семенченко, Володимира Осипенка, Олександра та Оксану Рулу, Олександра та Галину Загинайків, сім’ї Писанюків та Медвєдєвих, Сергія Данилюка, Костянтина Бурківського, Олександра Савеленка, Віктора Тищенка, сільгоспвиробників Валерія Дєдова, Василя Зеленька, Миколу Черв’яка, Сергія Сокола, Тетяну Перкалю, Дмитра Кристаля, В’ячеслава Бакаляра, Юрія Ровінського, Миколу Москаленка, Григорія Снісаренка, нотаріусів Володимира Ковтуна та Юрія Котляренка, керівників та трудові колективи компресорної станції та ЛВУМГ, всі три навчальні заклади селища. Вдячності заслуговують також водії, які займалися доставкою вантажів безпосередньо в зону АТО, Володимир Шевченко, Руслан Вихрист та Ігор Кропивницький.

А на завершення акції всі присутні смакували кашею та чаєм.

"ВК" у PDF