Путівник Кіровоградщини / Туристичні об’єкти / Музеї

Музейна кімната історії навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів No3 – гімназія»

Музейна кімната історії навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів No3 – гімназія»
Невелика музейна кімната зберігає сотні імен та фотографій людей, які залишили свій слід в історії закладу та міста.
Місто Знам’янка Кіровоградської області
ІСТОРИЧНА ДОВІДКА
Літопис школи вели багато років. Щоб систематизувати матеріали, а також залучити учнів до вивчення і збереження історико-культурної спадщини та виховувати у них патріотизм, любов і повагу до України, до свого міста, до рідної школи, у 2014 році створили музейну кімнату історії навчального закладу.

Створення музейної кімнати історії школи — довготривала і кропітка робота. Для ведення організаційно-пошукової роботи залучено увесь педагогічний колектив, учнів школи, батьків.

Крім пошукової роботи, зокрема збирання інформації про вчителів, які працювали у навчальному закладі в різні часи, учні НВК створили тематичні стенди «Початок історії школи», «Педагогічний колектив», «Вчителі-ветерани», «Батьки наших учнів — захисники територіальної цілісності України», систематично готують та оновлюють експозиції, презентації до визначних історичних подій: до Дня партизанської слави; до 100-річчя Української революції, до 28 жовтня — Дня вигнання нацистських окупантів з України та до 9 грудня — Дня вигнання нацистських окупантів зі Знам’янки; до Дня пам’яті та примирення, до Дня козацтва, до Дня пам’яті жертв Голодомору, Дня гідності та свободи та інших пам’ятних дат.

Учителі закладу створили стенди, присвячені жителям міста, які загинули в зоні АТО: «Вічна пам’ять загиблим героям», «Герої, які віддали життя за Україну, — випускники нашої школи».

СЬОГОДЕННЯ
Музейна робота триває. Зокрема, у зв’язку з перейменуванням вулиць Знам’янки у рамках закону про декомунізацію розпочато проєктну діяльність по збору матеріалу про життя і діяльність українського політичного діяча В’ячеслава Чорновола, на честь якого названа вулиця, де знаходиться НВК. У музейній кімнаті проводять екскурсії для учнів навчального закладу.

ЯК ДІСТАТИСЯ
До міста Знам’янки можна доїхати автобусом, потягом чи власним авто.

Адреса НВК: місто Знам’янка, вул. В’ячеслава Чорновола, 2.Відповідальна за музейну справу в закладі — вчителька історії Тетяна Білокамінська.

Тетяна Білокамінська,
Тетяна Юганова


Музейна кімната історії навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів No3 – гімназія»