Медіа

Святкували селище Онуфріївка і село Михайлівка

Святкували селище Онуфріївка і село Михайлівка
У суботу, 15 вересня, свої дні народження святкували селище Онуфріївка та село Михайлівка Олександрівського району.
Того святкового дня зранку в центрі Онуфріївки урочисто відкрили алею закоханих. Її атрибутами стали арка у формі двох сердець та дерево життя, на яке молодята можуть вішати символічні замки свого союзу. Алею вкрили тротуарною плиткою, встановили чотири лави. Будівельні роботи виконали працівники селищної ради, КП «Благоустрій Онуфріївки» та ДКП «Комунальник», до того ж, на цьому вони зупинятися не планують, і з часом алея закоханих стане ще красивішою. Ініціатива появи такого романтичного місця належить селищному голові Леонідові Пивовару. Для урочистого відкриття на нову алею запросили молоду пару, яка лише декілька хвилин тому стала на весільний рушник, створивши нову сім’ю, — це Євген і Юлія Баранови, саме їм випала честь перерізати стрічку і першими пройти по алеї. Зустрічали молоду сім’ю селищний голова Леонід Пивовар та секретар селищної ради Валентина Філатова. Леонід Федорович та Валентина Миколаївна тепло поздоровили молоду сім’ю, вручили молодятам вітальний лист та цінний подарунок. Після офіційних поздоровлень Євген та Юлія повісили на дерево кохання замок, а ключ поклали до спеціального ключозбірника. І під оплески рідних та близьких звільнили алею кохання для наступної пари — ними були мешканці райцентру Віталій та Валерія Бабіченки.

О 17-й жителі та гості селища зібралися в районному Будинкові культури, де на них чекала святкова програма. Односельців зі святом привітав та подякував кожному за внесок у розвиток громади селищний голова Леонід Пивовар, а також з гордістю розповів про здобутки за рік та чесно розповів про те, чого досягти поки не вдалося і над чим слід наполегливо працювати. Вітала від імені народного депутата України Олеся Довгого та від себе особисто помічник нардепа Анна Трубаченко, а подарунком від нардепа став концерт артистів Олександрійського коледжу культури і мистецтв.

Потім на святкову сцену запросили новостворені сім’ї — Віталія і Валерії Бабіченків та Євгена і Юлії Баранових. Подружжя Баранових після урочистої церемонії відразу відбуло у весільну подорож, а подружжя Бабіченків танцювало свій весільний танець на святковій сцені, тож Онуфріївка ще раз привітала їх з визначною подією оплесками та усмішками. Гідний приклад подружнього життя молодятам показують подружні пари, які цього року святкують свої золоті та срібні весілля. Онуфріївська селищна рада з нагоди святкування Дня селища привітала із золотим весіллям Василя Васильовича та Раїсу Миколаївну Ільченків, вручивши їм пам’ятну золоту медаль, зі срібним весіллям вітала Сергія Арсентійовича й Олену Іванівну Кірейчук та Леоніда Васильовича й Оксану Леонідівну Ткаченків, вручивши їм срібні медалі. Свої вітання отримав і наймолодший житель селища Олександр Чирва. У день 65-річного ювілею вітали Володимира Денисовича Сулиму, який також отримав і вітання з нагоди Дня працівника лісу. Вітальний лист передали найстарші жительці села — Уляні Сидорівні Письменній. Подяку та символічні таблички з написом «Двір зразкового порядку» вручили господарям Володимиру й Ользі Лю, Івану і Галині Стешенкам, Олексієві і Любові Сідєльніковим. Усі відзначені жителі отримали подарунки та квіти.

Пісні й танці дарували глядачам артисти районного Будинку культури, які передали сцену своїм колегам — учням та викладачам Олександрійського коледжу культури і мистецтв (директор Іван Баранов), які привезли з собою вокал, танці, гумор, соло на флейті та баяні, а вдячні онуфріївчани не шкодували для артистів своїх оплесків. У фойє для дітей працювали аніматори, на вулиці чекали каруселі. Для усіх кухарі дошкільного навчального закладу «Калинка» зварили на багатті смачну кашу.

Того ж дня День села відзначила і Михайлівка — найбільше за населенням село Олександрівського району. Свято відбувалося на сільському стадіоні. Для виконуючої обов’язки сільського голови Анни Вербовської це був перший такий великий захід, тож вона дуже хвилювалася, щоб усе задумане вдалося. І День села видався на славу!

На сільський стадіон зійшлось, з’їхалось чимало михайлівців та гостей села. Працювали дитячі атракціони, можна було придбати солодку вату, різноманітні предмети декоративно-ужиткового мистецтва. Усі охочі мали змогу сфотографуватись біля стендів з написами «Я люблю Михайлівку», «Михайлівка 2018». Палахкотів вогонь, на якому готували кашу і шурпу. Працівники Олександрівського районного Будинку культури виставляли апаратуру для озвучення.

День села розпочався під фанфари. Ведучі свята Віктор Шевченко і Людмила Гунько виголосили гарні слова про Михайлівку та її жителів. З привітанням до михайлівців звернулася помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко та виконуюча обовьязки сільського голови Анна Вербовська.

Для жителів села Андрія і Наталії Ткачів цей день став подвійним святом. Адже вони цієї суботи стали на рушник щастя. Тож гучними оплесками вітали молодят земляки. Побажала їм щастя і кохання й помічник-консультант народного депутата України Олеся Довгого Катерина Бондаренко і вручила подарунок від імені депутата. Анна Вербовська передала молодятам їхнє свідоцтво про шлюб. Звісно, пролунало традиційне «Гірко!», і молоде подружжя на це відповіло солодким поцілунком. Потім михайлівці привітали найменшого жителя села Богдана Стригу, а батькам Анна Вербовська вручила подарунок. Так само подарунок з рук очільниці села з нагоди срібного весілля отримало подружжя Олександра й Анжели Покладів. Віддали жителі села данину пам’яті своєму земляку Романові Бойку, який загинув в АТО, захищаючи Україну. До меморіальної дошки герою на будівлі школи дівчата в українському одязі поклали корзину з квітами. Гарні слова про себе почули хлібороби, медичні працівники, працівники школи і дитячого садка, поштового відділення, сільської ради і депутатський корпус, торговельники і працівники закладів культури. Кожне вітання мало гарний додаток — концертний номер у виконанні аматорів сцени Олександрівського районного і Михайлівського сільського Будинків культури.

Поки тривала святкова програма, зварилися куліш і шурпа, і михайлівців та гостей запросили до столу. Потім була ще й дискотека.

Як розповіла виконуюча обов’язки сільського голови Анна Вербовська, сільській раді в організації Дня села допомагали культпрацівники, працівники сільської ради, колективи СТОВ «Михайлівське», Цибулівського хлібоприймального підприємства, агрофірми «Ясинівська», підприємці і фермери Микола Медведьов, Василь Тюпа та інші.

Владислав Овчаренко,
Тетяна Юганова, Василь Білошапка