Знам’янський район
Інтерв’ю

Весіння радість у серці тюльпану

Весіння радість у серці тюльпану
Як і багато жінок, знам’янчанка Наталія Гребенюк дуже любить перші квіти, особливо тюльпани, як одиниці — вона вирішила свою любов зробити захопленням.
Рішення не просто любити гарні тюльпани, а почати їх вирощувати, почалося у Наталії з гарних фото в Інтернеті. Так бажання бачити тюльпани у нашої співрозмовниці переросло в інтерес до цибулинок, до знання сортів.

— Наталіє, Ви коли-небудь вирощували хоч щось? Можливо, квіти вдома?

— Ніколи я не займалась цим, окрім традиційного городу у батьків — ніяких інших захоплень з вирощування будь-чого. Всі квіти у мене вдома — подарунки від близьких людей. Але, коли я захотіла займатись тюльпанами — було все: і відеоуроки, і фірми з постачання цибулинок, і навіть невдала спроба почати цим займатись минулого року, коли у серпні я хотіла зробити велике замовлення для теплиці, але вже було пізно, на базах постачання все розкупили.

— Після тривалих підготувань, скільки сьогодні Ваша теплиця налічує маленьких цибулин тюльпанів і яких видів?

— Зараз це вже пару тисяч, але і тепер я не вважаю себе знавцем сотень видів тюльпанів. У нас голландські сорти: Тріумф, Династія і Gold strong.

Весіння радість у серці тюльпану

— Як розвивається творчий напрямок Вашого захоплення, адже квіти треба ще гарно оформлювати?

— Це цілий процес, до якого залучена вся родина. Якщо вирощувати квіти допомагають мама і тато — Ганна Василівна і Володимир Петрович Гребенюки, то до оформлення святкових букетів долучаються донька Ліза та чоловік Юрій. Доня навчила мене плести корзинки з паперу, Юрій потурбувався про замовлення оригінальних корзинок із західної України, а я віднайшла в Інтернеті незвичний папір для замотування букетів.

Весіння радість у серці тюльпану

Порада від Наталії Гребенюк всім жінкам, які у подарунок отримують тюльпани: бережіть квітку у вазі від сонця, навіть зрізаний тюльпан може ще декілька днів рости, якщо на нього не потрапляє сонячне проміння, і якщо йому змінювати водичку.

Весіння радість у серці тюльпану

"ВК" у PDF