Знам’янський район
Інтерв’ю / Благодійність

Світ розквітає від добрих справ

Світ розквітає від добрих справ
Допомога одне одному – вагома частка нормального здорового суспільства. Нужденні завжди знаходяться у кожному маленькому населеному пункту України. Завдання доброчинців помітити тих, кому дійсно потрібна допомога та знайти способи і шляхи зробити добру справу.
Настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви отець Іван вже багато часу займається тим, що полегшує життя людям, які цього потребують. Журналісти нашого видання неодноразово були свідками добрих справ цієї людини. Не оминув він своєю увагою і переселенців та воїнів АТО, організувавши акцію з надання речової допомоги. Далі розповідає о. Іван:

- В чому суть акції?

– Я довго думав про те, що на території міста та району мешкають переселенці із зони бойових дій. Прийшла ідея допомогти таким людям. Я звернувся з листом до Фонду підтримки України і швидко отримав відповідь. Вже наступного дня вирушив у дорогу до Київської області, де нам дали шість кубів гуманітарної допомоги. Далі було оголошення в ЗМІ і до нас зверталися люди, яким потрібні речі (одяг, взуття). 13 сімей переселенців отримали їх у великій кількості. Не змогли ми оминути увагою родину із с. Богданівки, яка виховує п’ятирічну дитину хвору на ДЦП. Звісно, акція була організована для переселенців, але вистачило речей на всіх.

- Хто ще отримав допомогу?

– Крім тих сімей, про які я вже говорив, ми передали великий ящик нашим солдатам. Там ковдри, шкарпетки, шапки, шарфи та теплі светри. Від себе хотів би подякувати голові селищної ради с. Володимирівка Людмилі Грібенніковій, яка згодилася розмістити речі у приміщення сільради та Фонду підтримки України, який, власне, нас підтримав та Юлії Чикуновій, котра скоординувала переселенців.

Отець Іван організував транспортування речової допомоги з Київської області до м. Знам’янка, крім того, підвозив родини для отримання допомоги у с. Володимирівку власним авто. Настоятель церкви розповів нашій редакції, що рештки речей надалі розповсюдяться серед тих, кому потрібна допомога у Знам’янському районі.
Живіть заради добра і пам’ятайте, що воно розходиться у житті, як кола на воді. Якщо хтось зробив гарну справу, то вона хвилями розійдеться на часточки сердець різних людей.

"ВК" у PDF