Світловодський район
Надзвичайні події

Нерест — браконьєри активізуються

Нерест — браконьєри активізуються
І ні штрафи до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, ні обмеження волі до трьох років — найзавзятіших рибалок не лякають. Чи то на особисту вдачу розраховують, чи на підтримку посадовців…
От і 21 квітня, вночі чергова частина міського відділу поліції зареєструвала повідомлення від невідомих осіб про те, що у Цибульницькій затоці люди займаються незаконним виловом риби.

Начальник відділу поліції Андрій Гулий негайно сформував групу, запросив до її складу представників екологічної інспекції. Група виїхала на місце злочинного промислу. Виявили 5 сіток, рибу цінних порід, але самих рибалок затримати не вдалося.

Ми побували на березі Дніпра, побачили на власні очі ті сітки і рибу, що доправили з-під Золотарівки, поспілкувалися з правоохоронцями: начальником сектору превенції (так називається колишнє відділення дільничних) патрульної поліції Сергієм Гавриленком, дільничними офіцерами Максимом Хоменком та Максимом Пащенком, державним екологічним інспектором Костянтином Рибачуком та начальником відділу поліції Андрієм Гулим. Вони розповіли про непросту операцію, яку дуже ускладнила негода.

Сергій Гавриленко, зокрема, сказав: "Ми діємо у відповідності до плану оперативних заходів, виявляємо людей, які займаються незаконним рибним промислом під час нересту. Залучаємо Держибоохорону, екологів, СБУ. Заборонені знаряддя лову вилучаємо, вони зберігаються у відділі на час слідства, рибу також здаємо за відповідним документом на зберігання."

Андрій Гулий додав: "Нещодавно у Світловодській РДА відбулася нарада щодо протидії незаконному вилову риби. Провів її перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. Він наголосив на необхідності проведення спільних дій всіма правоохоронними органами. Через кілька днів голова РДА Сергій Твердовський зібрав представників поліції, Кіровоградрибохорони, Державної екологічної інспекції, СБУ на Кременчуцькій ГЕС, де ми розробили план спільних дій на 2017 рік. За цим планом і працюємо. Результати вже є."
Нерест — браконьєри активізуються
Нерест — браконьєри активізуються
Нерест — браконьєри активізуються
Нерест — браконьєри активізуються

"ВК" у PDF