Новгородківський район
Надзвичайні події

У Новгородці спіймали “на гарячому” крадіїв обладнання з вежі телефонного зв’язку

У Новгородці спіймали “на гарячому” крадіїв обладнання з вежі телефонного зв’язку
18 січня о 23:55 до чергової частини Новгородківського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що близько 23:40 години невідома особа, шляхом вільного доступу, скоїла крадіжку обладнання з телефонної вежі “Лайф”, яка розташована по вул. Криворізька, смт Новгородка.
При виїзді оперативників на місце злочину було встановлено, що 4 мешканці Кропивницького та один – Новоукраїнки Кіровоградської області, приїхали на автомобілі марки ГАЗ 2705 до Новгородки з метою крадіжки обладнання з бази станції зв’язку «Лайф цел».

Правопорушники шляхом пошкодження металевим ломом навісного замку огородженої парканом території бази станції зв’язку проникли на територію, де шляхом пошкодження вхідних дверей підсобного приміщення таємно викрали майно, яке належить «Лайф цел», спричинивши матеріальні збитки (сума встановлюється).

Під час виїзду СОГ у салоні автомобіля було виявлено та вилучено сім акумуляторних батарей до базової станції зв’язку. За ці дії крадіям загрожує срок від 3 до 6 років позбавлення волі за статтею 185 частина 3 ККУ.

У Новгородці спіймали “на гарячому” крадіїв обладнання з вежі телефонного зв’язку

Як стало відомо пізніше, за нетривалий термін особам, яких вчора, 19 січня, затримали “на гарячому” вдалося вчинити 8 подібних крадіжок, під час яких викрадено близько 90 акумуляторів та інше майно. Про це повідомив сектор комунікації поліції в області.

Ідея заробити «легких грошей» виникла у 30-річного жителя обласного центру наприкінці року. У підсумку чоловік і виступив організатором злочинної групи. Зібрав своїх знайомих, які погодилися брати участь крадіжках, і всі разом зловмисники взялися до справи. На початку особи їздили околицями районів, вишукуючи, що могло б стати здобиччю. Згодом, зосередили свою увагу на об’єктах, які належали операторам мобільного зв’язку. Так, озброївшись ломом зловмисники пішли «добувати метал». Поки одні учасники групи ламали металеві решітки огорожі, розбирали конструкції базових станцій, дістаючи з середини деталі обладнання, інші – вантажили все до мікроавтобусу та з місця пригоди втікали.

Однак, як з’ясувалося згодом, викрадення металу не єдиний спосіб наживи підозрюваних. Працівниками управління карного розшуку Нацполіції області спільно з місцевими оперативниками встановлено причетність затриманих до скоєння крадіжок пально-мастильних матеріалів з вантажних фур, водії яких зупинялися на узбіччях автодоріг на ночівлю.

У даний час відомо про понад три десятки подібних злочинів. Орієнтовна кількість злитого з бензовозів пального може сягнути 6 тонн, сума отриманого зловмисниками від реалізації чужого майна прибутку складає близько 800 тисяч гривень, – розповідає т.в.о. начальника кримінальної поліції ГУНП в області Володимир Хвостов.

По даних фактах розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років та доведеться відшкодовувати завдані злочинами збитки, які нині обраховуються на суму близько одного мільйона гривень.

У даний час із підозрюваними спілкуються слідчі, перевіряється причетність зловмисників до скоєння інших злочинів на території Кіровоградщини та сусідніх областей.

"ВК" у PDF