Знам’янський район
Надзвичайні події

Нехай свята вода буде цілющою!

Нехай свята вода буде цілющою!
Водохреще - велике християнське свято, що завершує новорічно-різдвяний цикл. І кожен з нас відзначає його згідно з власними уподобанням.
Головною рисою свята є обряди, пов’язані з водою, яка вважається свяченою після занурення хреста священнослужителем. Після цього усі бажаючі можуть зануритись у цілющу купіль. Зазвичай, обряд відбувається просто неба, на берегах річок, ставків, озер.

Здавна існує повір’я, що "хрещенська” вода додає сили і зцілює будь-яку недугу. Проте, вона може не лише вилікувати, а й забрати життя, якщо не дотримуватись правил безпеки.

Знам’янський МРВ Управління ДСНС звертається до громадян з проханням бути обережними на кризі та дотримуватися правил безпеки, адже вода не любить необачних. Не можна ні в якому разі входити у воду у нетверезому стані – спиртне притуплює відчуття холоду, але організм від цього охолоджуватися не перестає. Купатися можна лише в спеціально призначених для цієї мети місцях. Безпосередньо перед купанням слід розігрітися – зробити гімнастику – і тільки потім пірнати в крижану воду.

Будьте обережні, бережіть своє життя і здоров’я! Святкуйте безпечно!

ТОП новини

Вісточка на фронт

22 березня 2024, 11:34

"ВК" у PDF